Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Amerikaans president Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Meerderheid Amerikanen vindt regering-Biden “niet bekwaam”

Wijnand Meeus

Uit een peiling van Quinnipiac University blijkt dat de meerderheid van de Amerikanen niet tevreden is met hoe de regering van president Joe Biden presteert. Drieënvijftig procent beoordeelt het beleid negatief, tegenover 38 procent die Biden en zijn ploeg een goed rapport geven.

De grootste zorgpunten van de Amerikanen is da aanpak van de migratieproblematiek aan de grens van Mexico. Nauwelijks 23 procent van de Amerikanen kan zich vinden in de aanpak van de president. Maar ook als het gaat over economie, belastingen, het leger of buitenlands beleid, scoort de Biden steeds slechtere punten. Ook de aanpak van de coronacrisis scoort niet goed meer bij de Amerikanen.

Het leiderschap van Biden vond in april nog goedkeuring bij 52 procent van de Amerikanen. Dat is gedaald naar 41 procent. Diezelfde maand vond 51 procent de 78-jarige president eerlijk. Dat is nu nog 44 procent. Bij de peiling werden de eerste vier dagen van oktober 1.326 volwassenen bevraagd. De foutenmarge bedraagt 2,7 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

9 gedachten over “Meerderheid Amerikanen vindt regering-Biden “niet bekwaam””

  1. Met “bevragingen en peilingen” gaat het altijd om een beperkt aantal personen. Tijdens de vele peilingen die in belgië ooit al gehouden weren werd ik op 65 jaar nooit bevraagd. Wat de uitslag van Joe Biden betreft zo ik kort zeggen: geen verrassing.

  2. En dat allemaal over de Biden die ons door de hele westerse pers en media werd aangepraat (bij ons vooral door vrt en vtm dagelijks tot vervelens toe) als het beste wat de wereld kon overkomen.

  3. Voortschrijdend inzicht. Ze beginnen het eindelijk door te hebben dat het helemaal niet uitmaakt wie verkozen wordt, wie er in het White House zit. De USA wordt niet bestuurd door de president, ook niet door het Congres of de politici. Maar door een klein groepje superrijke oligarchen die het militair apparaat, de geheime diensten, de pers en de politiek beheren.

  4. Ik vind dit triestig. Het volk kiest een président en vervolgens neemt die maatregelen die al te dikwijls geen draagvlak hebben bij de bevolking. Naar wiens pijpen danst zo een president? Althans niet naar die van de bevolking. De president danst niet voor de stemmen, maar danst ie voor het geld en zijn meesters?

Plaats een reactie

Delen