Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Minister Verlinden (CD&V) vraagt strenger optreden bij geweld aan voetbalstadions

Wijnand Meeus

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld in en rond de voetbalstadions. Dat vertelt ze na overleg met de Voetbalbond en de Pro League. Het overleg werd gehouden na meerdere incidenten waarbij supporters zwaargewond raakten. Zo kwam er onder meer een supporter van Manchester City in het ziekenhuis terecht na afloop van de match tegen Club Brugge dinsdag.

Pro League en Voetbalbond werken nu een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in “de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen”. Ook wordt er nagedacht hoe de veiligheid kan gegarandeerd worden in verband met vuurwerk en andere pyrotechniek. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld nog een voetzoeker naar de keeper van OH Leuven gegooid.

Voor Verlinden toont dat aan dat alle partijen extra inspanningen moeten leveren. “De voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken, de clubs, de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond scharen zich achter een gedeelde repressieve en proactieve aanpak”, zegt de CD&V-minister. Ook Voetbalbond is tevreden van het overleg met de minister. “Voetbal moet een feest blijven en het is onze plicht alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat dit te allen tijde en voor iedereen zo blijft”, klinkt het bij CEO Peter Bossaert.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Minister Verlinden (CD&V) vraagt strenger optreden bij geweld aan voetbalstadions”

  1. Waarom ? Laat die ballengedoe kudde toch gerust op elkaars tronie kloppen, na veel te veel bier gezwolgen te hebben om een halfgare hamburger of dito braadworst met ketchup door te spoelen ; “panem et circenses”

  2. Maar je laat de politie niet optreden,die mensen worden direct bekritiseerd en gestraft,hoepel op met je onnozele koffiepraat,je bent totaal onbekwaam en de ganse bende putchisten erbij

Plaats een reactie

Delen