Moderna. Foto Shutterstock.

Moderna. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Moderna: “Vaccin werkt ‘robuust’ bij kinderen tussen 6 en 11 jaar”

Ruben Notteboom

Moderna beweert dat zijn coronavaccin “robuuste werking” vertoont bij kinderen tussen 6 en 11 jaar. Het bedrijf vraagt aan de regulatoren om vaccinatie bij deze leeftijdsgroep goed te keuren.

Het bedrijf beweert dat er bij een klinische test met 4.700 zes- tot elfjarigen “na één maand na de tweede dosis een sterke immuunrespons volgt bij deze groep kinderen”. Met die resultaten vraagt het bedrijf nu om vaccinatie bij deze leeftijdscategorie goed te keuren.

Moderna en Pfizer willen kinderen laten vaccineren

Moderna beweert ook dat het vaccin een “gunstig veiligheidsprofiel” heeft en dat de neveneffecten vaak niet meer zijn dan vermoeidheid, hoofdpijn, koorts en pijn waar het spuitje is gezet. De dosis is wel minder dan bij volwassenen. Oudere leeftijdsgroepen krijgen twee keer 100 microgram toegediend, terwijl 6- tot 11-jarigen 50 microgram zouden krijgen.

Moderna is niet het enige farmaceutische bedrijf dat kinderen wil laten vaccineren. In Amerika komt de FDA, de Food and Drug Administration, dinsdag samen om een aanvraag van Pfizer te behandelen. Pfizer wil kinderen tussen vijf en elf laten vaccineren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

13 gedachten over “Moderna: “Vaccin werkt ‘robuust’ bij kinderen tussen 6 en 11 jaar””

  1. Wat een ziekelijke maatschappij zijn we aan het worden. Mogen kinderen dan niet meer ziek zijn ? Deze kinderen hebben meer dan voldoende natuurlijke immuniteit van zichzelf. De neveneffecten van een vaccin bij deze kinderen zullen vele malen erger zijn dan de neveneffecten van corona. Van mijn kleinkinderen blijft die niet verkozen rode geldverbrander af, dat hij er maar alvast nota van neemt.

  2. “Moderna en Pfizer willen kinderen laten vaccineren”. Kassa, kassa… Als het vaccin niet werkt bij volwassenen om het “virus” te stoppen, wat gaat men kinderen dan deze smeerlapperij inspuiten??? Er staat blijkbaar geen rem meer op de corona maatregelen waanzin. 🙁

Plaats een reactie

Delen