Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Cultuuroorlog

Nieuwe Superman is biseksueel

Simon Segers

De held in de nieuwe stripverhalen van Superman van de Amerikaanse uitgever DC Comics is biseksueel. Superman is ondertussen niet de eerste superheld die deel uitmaakt van de LGBT-gemeenschap.

Jonathan Kent is de zoon van Superman en journaliste Lois Lane. Hij werd in 2015 geïntroduceerd en krijgt nu zijn eigen stripreeks, genaamd “Superman: son of Kal-El”. De held raakt bevriend met journalist Jay Nakamura, een vriendschap die snel evolueert naar verliefdheid. Nakamura kan beschouwd worden als het equivalent van Lois Lane in de nieuwe reeks, maar waar Lane een dame in nood was, is Nakamura zelf ook gezegend met bovennatuurlijke krachten.

Andere personages in de DC Comics-verhalen vertonen ook steeds meer seksueel diversiteit. Zo is Batwoman lesbisch, Robin queer en begon Harley Quinn, de trouwe metgezel van de superschurk the Joker, een relatie met de vrouwelijke Poison Ivy.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Nieuwe Superman is biseksueel”

  1. Goed bezig, breng onze kinderen en onze jongeren nog meer in verwarring.
    Onze federale overheid heeft net in zijn begroting een extra budget voorzien voor psychologische begeleiding en ondersteuning voor onze kinderen en jongeren.

Plaats een reactie

Delen