Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Binnenland politiek

Overlegcomité: coronapas in horeca en opnieuw mondmaskerplicht in winkels

Simon Segers

De resultaten van het overlegcomité, dat vervroegd werd van vrijdag naar dinsdag, zijn bekend. Mondmaskers worden zoals verwacht opnieuw verplicht in winkels, net als het Covid Safe Ticket (CST) in alle indoor horeca.

Vanaf vrijdag zal het mondmasker niet alleen in winkels en winkelcentra opnieuw verplicht zijn, maar bijvoorbeeld ook in overheidsgebouwen. Op het openbaar vervoer en bij contactberoepen, zoals artsen en kappers, blijft de mondmaskerplicht vanzelfsprekend ook gelden. De regering moedigt alle burgers aan om niet tot vrijdag te wachten om opnieuw het mondmasker boven te halen.

Verder zal iedereen die een horecazaak wil bezoeken een CST moeten kunnen voorleggen. Dit is een bewijs van vaccinatie, immuniteit of een recente negatieve coronatest. Wie gewoon op een terras wil zitten zal echter geen coronapas moeten bezitten. Verder zal het CST ook toegepast worden in de fitnesscentra en op evenementen met 200 personen binnen en 400 buiten. Momenteel is dit nog 500 en 750 respectievelijk. De regering moedigt werkgevers ook aan om hun personeel zoveel mogelijk te laten telewerken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Overlegcomité: coronapas in horeca en opnieuw mondmaskerplicht in winkels”

  1. Opnieuw betaalt de Vlaming de rekening van een falend vivaldi-beleid.
    Mallexander DeCroo-rona en Franc DuPantalon, de ene niet verkozen door Vlaanderen, de andere helemaal niet verkozen, bepalen met Vlaams geld een wanbeleid dat compleet voorbijgaat aan de 93% vaccinatiegraad in Vlaanderen.
    Dit is het ultiem bewijs van het federale liber(f)alen van een bende incompetente, overbetaalde, ondermaatse n/regering.
    DeCroo stond al langer in zijn blootje, nu zakt hij helemaal weg in het vaudeville-moeras.

  2. En zoals al 18 maanden zal ik weigeren om een smoelpamper te dragen. Wat betreft de horeca, ik blijf wel lekker thuis, aan mij verdienen ze geen cent. Hopelijk volgen velen mijn voorbeeld. De horeca moet hiertegen in opstand komen anders verdienen ze gewoon hun ondergang.

  3. Iet wat zelfrespecterend horeca uitbater laat zijn zaak nog liever op de fles gaan dan hieraan mee te werken.
    De horeca, die 2 jaar de nek omgedraaid werd door bepaalde figuren laat nu enkel nog diezelfde figuren toe. De mensen die hen al jaren steunen mogen aan de deur wachten.
    Nog nooit iemand met zoveel enthousiasme zijn andere wang laten zien.
    Beschamend.

  4. De Vivaldistische PoCo-dictatuur zal ons electoraal vonnis van 2024 gelukkig niet overleven, maar intussen moeten we er wel leren mez leven zoals een invalide met zijn houten been, nolens volens…..

  5. Een attest van immuniteit kan je helaas niet krijgen zonder een test of getest te zijn, waar is deze Vivaldi abortus mee bezig ? Bovendien is inzicht in je medisch dossier alleen voor dokters en medici en jezelf, dus niet voor god en klein pierke die er om vraagt.

Plaats een reactie

Delen