Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek. Foto Shutterstock

Paus Franciscus in de Sint-Pietersbasiliek. Foto Shutterstock

Uncategorized

Paus Franciscus: “Migranten niet terugzenden naar onveilige landen”

Simon Segers

Paus Franciscus heeft zondag opgeroepen om migranten niet terug te zenden naar onveilige landen zoals Libië. Binnen de Europese Unie is momenteel veel debat aan de gang over het migratiebeleid en de bescherming van de buitengrenzen.

Franciscus hoopt dat migranten in bootjes op zee gered blijven worden en correcte asielprocedures kunnen doorlopen. Hij ijvert vooral voor hun bescherming tegen gewelddadige regimes, bijvoorbeeld door hen niet terug te sturen naar landen zoals Libië. “We moeten een eind maken aan het terugzenden van migranten naar onveilige landen. Er zijn duizenden, waaronder ook vluchtelingen en anderen die nood hebben aan bescherming in Libië.” Volgens de paus zijn de opvangcentra in Libië vergelijkbaar met concentratiekampen. “Ik vergeet jullie niet, ik geef gehoord aan jullie tranen”, aldus Franciscus.

De Verenigde Naties willen onderzoeken of de Libische regering hier disproportionele maatregelen hanteert. Verschillende vastgehouden Afrikaanse migranten die een ontsnappingspoging hadden gewaagd werden recent doodgeschoten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

16 gedachten over “Paus Franciscus: “Migranten niet terugzenden naar onveilige landen””

  1. Hij kan ze misschien opnemen in het land waar hij staatshoofd is namelijk het vaticaan; Misschien gaat hij er een ander gedacht over hebben. Maar ja het is gemakkelijk er over te spreken en te zeggen wat anderen moeten doen als men zelf in een ivoren torel leeft.

  2. Vaticaanstad heeft de Vluchtelingenverdragen ondertekend maar heeft een voorbehoud gemaakt: bij de toepassing van die verdragen moet rekening gehouden worden met de bijzondere situatie van Vaticaanstad. Ze zijn niet aan hun gat gedoopt, die mannen.

  3. Toch wel gemakkelijk nietwaar als je in een versterkte burcht woont, en dan zo’n uitspraken doet, terwijl heel Europa overspoelt wordt door migranten, waarbij velen het niet nauw nemen met criminaliteit en terrorisme.

    Mits de Paus dan toch in een grote stad als het Vaticaan leeft en de kerk zeer rijk is zou het van hem misschien een goede daad zijn om daar ook enige asielcentra’s te plaatsen?

    Maar ja, dat zal voor die “zogenaamde christenen” wel een brug te ver zijn, liever op een ander en met iemand anders zijn geld natuurlijk.

  4. Popiejopie, wie maakt die landen zo gevaarlijk ?
    1- hun (af)godsdienst die Sjiietten doet schieten op Soenieten die hen niet moeten,
    2- hun bewoners/islamieten met kleine pieten en grote riten,
    3- een woke Europees beleid dat hen toelaat te vluchten voor hun verantwoordelijkheid en dan hier het sociaal systeem leeg te zuipen,
    PS: net dit systeem dat ze in de middeleeuwen met zwaard en vuur bestreden omdat het niet halal was…

Plaats een reactie

Delen