Foto Shutterstock.

Foto Shutterstock.

Uncategorized

Student sterft tijdens doop in het Waalse Gedinne

Ruben Notteboom

Een student, geboren in 2002, is om het leven gekomen tijdens een studentendoop in Gedinne, Wallonië. Dat meldt de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq.

De student kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven. De studentendoop werd georganiseerd door verenigingen uit verschillende hogescholen in de provincie namen. Iets minder dan 300 studenten kwamen samen voor de doop.

Student sterft in Gedinne, omstandigheden onduidelijk

De exacte omstandigheden van het overlijden zijn nog niet duidelijk. Het labo, de wetsdokter en de procureur des Konings van Namen zijn allemaal ter plaatse gekomen. “Het onderzoek is aan de gang om mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid vast te stellen”, aldus Vincent Macq. Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd. De procureur des Konings wacht op de resultaten van de autopsie om een uitspraak te doen.

Studentendopen krijgen steeds meer kritiek, zeker na de dood van Sanda Dia. Uit verschillende studentenkringen zelf klinkt echter verzet. Vaak gebeuren dopen volgens hen wel veilig. Daarnaast moeten de verenigingen zich houden aan het doopcharter en wordt er normaal gezien gecontroleerd. Het is ten slotte onduidelijk of de doop de doodsoorzaak was in Gedinne.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Student sterft tijdens doop in het Waalse Gedinne”

  1. Ik snap niet dat men nog altijd zo’n belachelijke dooprituelen moet houden. Ik heb daar nooit de (on) zin van gesnapt. U eigen laten vernederen om bij een clubke bij te mogen horen. Absoluut niet voor mij weggelegd.

Plaats een reactie

Delen