Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Uncategorized

Taliban onthoofden vrouwelijke volleybalspeler

Simon Segers

Mahjubin Hakimi, een atlete uit het vrouwelijk volleybalteam van Kaboel in Afghanistan is onthoofd door de Taliban. Na de machtsovername zijn alle vrouwensporten verboden in het land en vrezen de voormalige atletes voor hun veiligheid

De coach van de ploeg bevestigde de executie, maar voegde ook toe dat alleen de familie van het slachtoffers meer details kent over het gebeuren. Zij beweerde ook dat de familie verboden werd om te communiceren over het gebeuren. Talibanstrijders voeren huiszoekingen uit in verschillende steden en zij zitten vele atletes achterna. Zij vrezen voor hun leven.

De volleybalploeg was zowel in binnen- als buitenland actief tot de Taliban de macht grepen in Afghanistan en alle vrouwensporten stopgezet werden. Slechts twee van de leden konden Afghanistan ontvluchten na de val van de vorige regering. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe Hakimi in de handen van de extremisten viel en waarom zij haar terecht stelden .

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Taliban onthoofden vrouwelijke volleybalspeler”

  1. En zulke regimes gaan wereldwijd gaan schooien om geld voor de wederopbouw van het verwoest Afghanistan. Verwoest door, juist : de Taliban. Het erge is dat dat geld dan ook zal opgehoest zal worden door het Westen.

  2. Racisme is een woord dat gebruikt wordt door islamieten om hun barbarij in naam van een vluchtige illusie uit een heilig sprookjesboek te vergoelijken om baardige duivels waaronder de Taliban ongestraft reden tot helledaden te geven .

Plaats een reactie

Delen