Donald Trump (Shutterstock)

Donald Trump (Shutterstock)

Uncategorized

Trump kondigt eigen sociaal netwerk aan

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) heeft een nieuw sociaal netwerk, ‘TRUTH Social’, aangekondigd. De applicatie begint in november met betatesten voor genodigden en zal in 2022 zijn volwaardig debuut maken.

De applicatie wordt gelanceerd door de nieuwe Trump Media & Technology Group (TMTG), waarvan Trump de voorzitter is. Volgens Trump verzet de app zich “tegen de tirannie van Big Tech” en zal het sociale netwerk “een stem geven aan iedereen”. Ook zou er een streamingdienst met niet-woke programma’s komen.

“Ik heb TRUTH Social en TMTG opgericht om op te staan tegen de tirannie van Big Tech”, zegt Trump. “We leven in een wereld waar de taliban een enorme aanwezigheid hebben op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen is opgelegd. Dit is onacceptabel.”

“Ik ben enthousiast om zeer binnenkort mijn eerste TRUTH op TRUTH Social uit te sturen”, aldus nog Trump. “TMTG is opgericht met een missie om iedereen een stem te geven. Ik ben enthousiast om binnenkort te beginnen met het delen van mijn gedachten op TRUTH Social en om terug te vechten tegen Big Tech. Iedereen vraagt me waarom er niet iemand opstaat tegen Big Tech? Wel, dat zullen wij binnenkort zijn!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Trump kondigt eigen sociaal netwerk aan”

  1. Ik heb zo een “vermoeden” dat het dringen zal worden om op het account kunnen in te loggen. Maar naar ik gelezen heb zou het enkel lukken via de Apple Play store om de app te downloden, en op uitnodigen. Afwachten dus.

  2. Belachelijk. Net zoals het geval was met zijn vorig “sociaal netwerk” zal dit waarschijnlijk terug een soort blog zijn waar hij gewoon zijn gedachten kwijt kan zonder al te veel interactie. De tirannie van Big Tech werd reeds aangevochten door mensen zoals Andrew Torba.

Plaats een reactie

Delen