Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: "Ben jij werkelijk zo dom?"

Hilde Van Mieghem. Photo News

Uncategorized

Van der Straeten (Groen): “Ga ervan uit dat Demir geen spelletjes speelt met bevoorradingszekerheid”

Anton Schelfaut

Volgens federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) is de bevoorradingszekerheid in België een “gedeelde verantwoordelijkheid van alle regeringen”. Daarmee reageert ze op de weigering van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om een omgevingsvergunning af te leveren voor de realisatie van een nieuwe gascentrale in Tessenderlo.

Nieuwe gascentrales moeten voor de federale regering de kernuitstap faciliteren. Vorige maand weigerde Demir ook de omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale in Dilsen-Stokkem.

In elk geval weten we dat er voldoende projecten op tafel liggen om de bevoorradingszekerheid na de kernuitstap te kunnen garanderen”, maakt Van der Straeten zich sterk. “Uiteraard moeten die dan de kansen krijgen die ze verdienen.”

Van der Straeten meent dat de bevoorradingszekerheid niet staat of valt met louter gascentrales. “We gaan onze wind op zee verdriedubbelen (sic). Maar in de tussentijd zullen we een tijdje een beperkt aantal gascentrales nodig hebben. De N-VA heeft trouwens in het parlement bevestigd dat er gascentrales nodig zijn.”

“De bevoorradingszekerheid en betaalbaarheid zijn een gedeelde verantwoordelijkheid van alle regeringen in dit land. Iedereen heeft daar een bevoegdheid en verantwoordelijkheid in. Ik ga ervan uit dat mevrouw Demir daar geen spelletjes mee speelt”, besluit de minister in een reactie bij persagentschap Belga.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Van der Straeten (Groen): “Ga ervan uit dat Demir geen spelletjes speelt met bevoorradingszekerheid””

  1. Nou, Tinne, de lokale voorzitter van Groen in Tessenderlo stelde dat jouw gascentrale niet paste in zijn backyard. En nu al de schuld leggen bij Demir, die regels volgt , geeïst door Anuna en Co. Hoe gaat het daar in de bubble van de Wetstraat ?

  2. hoe Tinne al politiek spelletje aan het spelen is om later Zemir met de vinger te kunnnen wijzen als het zover komt. plots moet dit allemaal klakkeloos zomaar goed gekeurd worden

  3. Die compleet geschifte Tinne (niet die van Heule) probeert nu de zaken om te draaien en alles in de nek van Zuhal Demir te schuiven. Je moet het maar doen doch schaamte kennen die geitewollen sokken al lang niet meer.

  4. Ik ben er zeker van dat TinTinne wel spelletjes speelt met onze energie en centen.
    Laat Demir maar tegengas geven aan die groene teven…

    Maar ja, plee-boy DeCrooPorno wilde zijn postje als Eerste Mini-ster en Vlaanderen zal het weer bekopen…

  5. Als er al iemand spelletjes speelt met onze energie “bevoorradingszekerheid” is het wel Tinneke en haar partij. En dat is al zo sinds die enkele legislaturen geleden mee aan de macht kwamen.
    Ik vrees dat mijn grootste nachtmerrie die ik al jaren zeg/schrijf: ooit zitten we in het donker en de kou, met de dag meer en meer bewaarheid zal worden. En dit “dankzij” Tinneke, en haar groene geitenwollensokkendragers partij. Waarmee ik niet wil zeggen dat de rest van de tweede staatsgreep regering geen schuld zou treffen. Iedereen wil groener zijn dan Groen.

  6. Wederom, windenergie verhonderdvoudigen haalt zelfs niks uit als er geen wind is. Hoe simpel kun je zijn om dat niet in te zien. En ‘snachts leveren zonnepaneeltjes ook geen zak op. Frankrijk investeerd in nieuwe kerncentrales, neem daar een voorbeeld aan ipv uw kop in het zand te steken.

  7. De kernuitstap was een politieke beslissing waarschijnlijk het gevolg van een Belgisch compromis en die telkens zonder voortschrijdend inzicht verlengt werd. De veilige levensduur van een gemiddelde centrale in Europa is ongeveer 60 jaar . Dat wil zeggen dat onze oudste kerncentrale nog tot 2030 open kan blijven . Als we dat moesten beslissen is er voldoende tijd om windturbines op zee en kleine kerncentrales bij te bouwen . Op die manier halen we gemakkelijk de voorgestelde CO2 uitstoot norm.
    Als we moeten kiezen tussen de nucleaire weg van de UK , Frankrijk en Nederland om CO2 neutraal te worden , of Duitsland met steenkool , bruinkool en gas uit Rusland dan is de keuze gemakkelijk.

  8. Hopelijk lopen er bij de volgende verkiezingen nog meer N-VA kiezers over naar het VB. Dan krijgen we met zekerheid opnieuw een linkse federale regering waar ‘Groen’ de plak zwaait. Voor diegene die het niet doorhebben, dit is sarcastisch bedoelt.

Plaats een reactie

Delen