Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over ongevaccineerden

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Vandenbroucke: “Mogen ervan uitgaan dat iedereen volgend jaar een extra prik krijgt”

Anton Schelfaut

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt zich sterk dat er een boosterprik voor de brede bevolking zit aan te komen. “We mogen ervan uitgaan dat iedereen volgend jaar nog eens gevaccineerd zal worden”, zegt hij in Het Journaal.

De verschillende ministers van Volksgezondheid van ons land hebben zaterdag beslist dat er een boosterprik komt voor het zorgpersoneel. Daarmee volgt het Interministerieel Comité het advies van de Hoge Raad voor Volksgezondheid. Voor wie jonger is dan 65 jaar of een onderliggende kwaal heeft, komt er voorlopig geen derde prik.

Volgens de Hoge Gezondheidsraad is er momenteel geen reden om de hele bevolking opnieuw te vaccineren, “maar dat wil niet zeggen dat we dat nooit gaan doen”, aldus Vandenbroucke. “We mogen er wel van uitgaan dat iedereen volgend jaar nog eens gevaccineerd zal worden, want de epidemie gaat voort en een vaccinatieprogramma stopt ook niet na een eerste basisvaccinatie.”

Aan de Hoge Gezondheidsraad wordt gevraagd om een nieuw advies uit te brengen zodra het nut van een extra prik voor de brede bevolking wetenschappelijk kan worden aangetoond. De Vlaamse regering had vorige week nog aangedrongen op zo’n advies. “Ik denk dat dit nu wordt voorbereid, om te kijken wanneer die derde prik kan worden gegeven aan de rest van de bevolking”, zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).

In totaal komen zo’n 530.000 zorgmedewerkers in aanmerking voor de boosterprik. “Zij zullen worden uitgenodigd vier à zes maanden nadat zij een tweede prik hebben gekregen”, aldus nog Beke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Vandenbroucke: “Mogen ervan uitgaan dat iedereen volgend jaar een extra prik krijgt””

  1. Logischerwijs zou zijn ,dat waneer dergelijke Pandemie zich stelt ,men de grenzen sluit ,maar dat gebeurd niet ,zelfs niet ten tijde van de locdown.,waar de invoer van illegalen vrij en vrolijk kom doorgaan.
    Wat moet je nog geloven van dergelijke paniekzaaier die koud en warm blaast.Mijnj vraag aan die zelfverkozenen zot ,is ,waarom is ” covit” demate alarmerende, en was dat 15 jaren geleden niet de besmetting Sars.,dat omschreven werdt als migratie besmetting, waar Goeroe Van Ranst in alle talen heeft gezwegen.
    De viroloog die u informeerd.

  2. Aangezien de vaccinaties niet helpen, zie volgens kameraad Vandenbroucke de 4de golf, zou ik niet weten waarom ze de bevolking een derde prik zouden moeten geven.
    Of het moest voor een andere reden zijn dan onze gezondheid….

  3. Ik vraag me af wat ze gaan wijsmaken zodat al die bangerikken toch nog een spuit zullen nemen? Een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen wat dan bij de derde???

  4. Waarover met geen woord gerept werd of wordt, is het feit dat Corona in feite een 100% ‘administratieve’ pandemie is: inderdaad, in maart 1993 werd in de WHO even tussendoor beslist om de normering voor een pandemie ‘aan te passen’. Vanaf dat ‘akkoord’ waren er voor een pandemie – wereldwijd- plots 6x minder dodelijke gevallen nodig dan voor deze vergadering. Er waren 9 stemgerechtigden in dit selecte clubje, waaronder 4 farma-wereldbonzen. Als je weet dat in geval van een pandemie, ALLE WHO-aangesloten landen automatisch verplicht zijn een nationale reserve aan medicijnen/vaccins aan te kopen, dan weet je dat de farma bij uitspraak van het woord ‘pandemie’ altijd de jackpot binnenhaalt. Zelfs als een probleem niet verder doorbreekt of zelfs verdwijnt, de nationale reserve MOET wereldwijd aangelegd worden. Van Ranst weet ook nog wel hoeveel doses hij destijds ‘adviseerde’ tegen de Mexicaanse griep die er niet kwam. De aankopen kwamen uiteraard wél. Diepgaande onderzoeksjournalistiek naar dit criminele gedrag zou je mogen verwachten, maar dat is uiteraard not-done.

  5. @ Werner Vermeylen. Wees dan consequent en trek niet spoed als u ziek bent + blijf weg van plaatsen waar het bezit van een CST vereist is. Maw sluit u op in uw cocoon van het eigen gelijk.

  6. Daar heeft u een punt(en). Vaccinatie is niet verplicht omdat een belangrijke groep allochtonen dwars ligt. Toevallig het kiespubliek van de Vivaldi coalitie en dus mag Frankie die groep niet schofferen. Sluiten van de grenzen is ook al niet OK wegens strijdig met de belangen van moslim en Afrikaanse gemeenschappen die verblijven in België en op de nieuwkomers rekenen om hun electorale rangen te versterken.

Plaats een reactie

Delen