Verenigde Staten plaatsen 5 aanhangers van Al Qaeda op zwarte lijst

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Verenigde Staten plaatsen 5 aanhangers van Al Qaeda op zwarte lijst

Sonja Dahlmans

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft vijf aanhangers van Al Qaeda, die vanuit Turkije opereren, op een zwarte lijst geplaatst. Deze worden ervan verdacht de terreurgroep financieel te ondersteunen. De Verenigde Staten hebben financiële sancties genomen tegen het vijftal.

De getroffen sancties houden in dat alle financiële middelen die het vijftal in Amerika bezit, bevroren zullen worden. Daarnaast moeten alle middelen die in hun bezit zijn gerapporteerd worden aan de Amerikaanse federale overheid. De maatregel stamt nog uit de tijd van voormalig president George Bush, die een uitvoerend bevel uitvaardigde (Executive Order 13244) om financiële steun aan terroristen en terroristische organisaties te belemmeren door hun middelen te bevriezen. De vijf mannen worden ervan beschuldigd op materiële, financiële of technologische wijze steun te hebben geleverd aan Al Qaeda, terwijl zij in Turkije verbleven.

“De opgelegde sancties laten zien dat Amerika niet zal ophouden de financiële steun aan Al Qaeda te stoppen. Wij zullen blijven samenwerken met onze buitenlandse bondgenoten, inclusief Turkije, de financiële middelen van Al Qaeda bloot te leggen en te ontwrichten”, benadrukt Andrea Gacki, directeur van de afdeling die de financiële activa beheert. Op de zwarte lijst staat onder andere de in Egypte geboren, maar in Turkije woonachtige advocaat Majdi Salim. Volgens Washington is hij de grootste faciliterende bron voor activiteiten van Al Qaeda in Turkije. Ook Muhammad Nasr al-Din al-Ghazlani, een financiële koerier uit Egypte, staat op de lijst. Hij zou geldoverschrijvingen hebben gedaan om Al Qaeda te steunen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Verenigde Staten plaatsen 5 aanhangers van Al Qaeda op zwarte lijst”

  1. Dat heet toch “hypocrisie”, toch ? Eerst financieren ze Al Queda en de moslimbroederschap. en nu op de zwarte lijst. Wat is dat voor een theater ? en wij maar “vluchtelingen” binnen pakken …

Plaats een reactie

Delen