Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Binnenland politiek

Vlaams Belang betoogt tegen nieuwe “megamoskee” in Kortrijk

Anton Schelfaut

In Kortrijk hebben zaterdag zo’n 250 betogers geprotesteerd tegen de komst van een nieuwe moskee aan de Brugsesteenweg. De stad Kortrijk keurde een omgevingsvergunning goed voor de moskee, maar een aantal omwonenden en het Vlaams Belang gingen in beroep. Uiterlijk 23 november doet de deputatie van de provincie West-Vlaanderen een uitspraak in het dossier.

Het voormalige gebouw van Bio-Planet werd aangekocht door de Islamitische en Culturele Vereniging Atakwa (ICVK) voor een bedrag van 5 miljoen euro. In maart 2021 diende de Kortrijkse moslimgemeenschap een aanvraag in voor een omgevingsvergunning om het pand om te bouwen tot een moskee. Hoewel het openbaar onderzoek naar die vergunning ruim 825 bezwaren opleverde, kreeg het ICVK toch groen licht van de stad Kortrijk. Daarop gingen het Vlaams Belang en het buurtcomité in beroep bij de provincie West-Vlaanderen.

Kamerlid en fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) hoopt met deze betoging een duidelijk signaal te geven aan de politieke elite. “De grootste moskee mét Koranschool van Vlaanderen mag er niet komen. Want dat wordt het; met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter, in twee verdiepingen dan nog, en een beoogd budget van meer dan vijf miljoen euro”, aldus Vermeersch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Vlaams Belang betoogt tegen nieuwe “megamoskee” in Kortrijk”

Plaats een reactie

Delen