Keir Starmer (Labour). Foto's Shutterstock en Twitter

Keir Starmer (Labour). Foto's Shutterstock en Twitter

Uncategorized

Voorzitter Labour: “Niet ok om te zeggen dat alleen vrouwen een baarmoederhals hebben”

Simon Segers

Het Briste Labour-parlementslid Rosie Duffield vond een tweet leuk welke door LGBT-activisten als transfoob werd beschouw. Dit leverde haar veel hatelijke reacties op sociale media op. Labour-voorzitter Keir Starmer gaf later ook aan dat hij de tweet ongepast vond.

In augustus vond Duffield een reactie leuk van de bekende Britse televisiepresentator Piers Morgan. Een tweet van CNN sprak over “personen met een cervix”, waarop Morgan reageerde met de vraag of ze vrouwen bedoelden. Keir Starmer, de huidige partijleider van Labour, liet verstaan dat hij vindt dat zoiets niet gezegd zou mogen worden. “We moeten op een volwassen manier debatteren over transrechten en er rekening mee houden dat deze gemeenschap tot meest gemarginaliseerde en misbruikte groepen behoort.

Duffield geeft zelf aan een voorstander te zijn van transrechten, maar verzet zich wel tegen de beweging die niet langer wil dat een medische diagnose vereist is om legaal van geslacht te veranderen. Het parlementslid wil plaatsen die alleen voor biologische vrouwen toegankelijk zijn, zoals gevangenissen en opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld. Duffield kreeg veel kritiek van LGBT-activisten en twee van haar medewerkers namen ontslag uit protest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

23 gedachten over “Voorzitter Labour: “Niet ok om te zeggen dat alleen vrouwen een baarmoederhals hebben””

  1. Moet nu écht de hele westerse wereld zijn taalgebruik aanpassen aan 0,015% ( tweemaal de hoogste schatting van het instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen) van de mensen die zich op gebied van geslacht niet goed in hun vel voelen? Onze maatschappij loopt duidelijk op haar laatste benen wanneer dit een majeur probleem is.

  2. Als mensen het niet ok vinden dat men feiten noemt i p v ideologische zever , is dat hun probleem . waarom zouden we er ons iets van aantrekken . Binnenkort gaan ze nog zeggen dat het sexistisch en discriminerend is dat mannen een penis hebben ?

  3. Er is niets wetenschappelijk aan dat hele lgbtq+%€@ gebeuren. Het is net iets heel erg religieus, want het bestaat slechts tussen de oren. Hoe noemt men een ideologie die mijn taalgebruik wil onderwerpen aan haar dogmas?

  4. Ik zal altijd een persoon blijven benoemen naargelang de uiterlijke kenmerken,ongeacht het hele ‘alfabet’ gedoe.Niet mee eens?Laat u dan ombouwen naar de identiteit die uw persoonlijkheid het meeste benadert.’Het’;’een’,’hun’ zijn hersenspinsels van een minieme minderheid der mensen,uitzonderingen die eigenlijk de regel bevestigen,maar die nu een podium hebben door al dat ‘woke’ gedoe.Draai of keer het hoe je wil,maar als minder dan 1% van de mensheid met een genderprobleem zit,is dat eigenlijk irrelevant om zo’n impact te hebben op de totale samenleving,en tóch wordt daar zo’n heisa rond gecreëerd.

  5. Tegenwoordig moet je multiculler,hormonaal of religieus gestoord zijn om een mening te mogen verkondigen. ‘T wordt tijd om die linkse faschistosfeer te cancellen en wat extra capaciteit in de psychiatrie voor hen te voorzien.

Plaats een reactie

Delen