Wanneer is Jürgen Conings precies overleden?

De boom waar Jürgen Conings overleed. Facebook

Uncategorized

Wanneer is Jürgen Conings precies overleden?

Anton Schelfaut

Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet duidelijk wanneer Jürgen Conings precies overleden is. Dat berichten de Mediahuis-kranten zaterdag. Zolang het precieze tijdstip van overlijden niet vastligt, kan het onderzoek niet afgerond worden.

Het parket bewandelt twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij leefde tot uiterlijk 9 juni, zoals blijkt uit het larvenonderzoek, waarvan de resultaten nu bekend zijn.

Volgens parket en onderzoeksrechter, die tot heel nauwkeurige resultaten willen komen om alle complottheorieën de kop in te drukken, geeft het larvenonderzoek een te brede vork aan. “Daarom hebben we gevraagd aan de experts van het larvenonderzoek (het NICC, red.) om hun bevindingen nog eens goed na te gaan.”

Beroepsmilitair Jürgen Conings verdween op 17 mei van de radar, nadat hij zware wapens had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg en had gedreigd met aanslagen. Hij schreef in een afscheidsbrief dat hij “enemy of the state” zou worden en dat hij “in het verzet ging”. Hij pleegde uiteindelijk zelfmoord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Wanneer is Jürgen Conings precies overleden?”

  1. Ze willen gewoon niet toegeven dat ze tevergeefs bijna 1 maand met man en macht en veel middelen aan het zoeken geweest zijn, terwijl hij zichzelf reeds het leven benomen had na het afvuren van enkele schoten (krant) in de lucht, met de bedoeling zijn lichaam te vinden. Gewoon de resterende kogels in zijn lader tellen. Waarschijnlijk veel show om de kosten te verantwoorden.

  2. Dat zou betekenen dat niet alleen de Belgische, maar ook de te hulp geroepen Duitse en Nederlandse commando’s volkomen onbekwaam waren? Er was gewoon niemand in het bos verstopt, is allemaal geruime tijd later “ontdekt”. De dood vond logischerwijs al plaats op de kazerne, of elders. Een opeenstapeling van knullige bewijzen, een jager en een burgemeester met de scherpste neus van Europa… Iemand die daadwerkelijk op de vlucht is, gaat naar zo stedelijk mogelijk gebied. Les één bij commando’s of mariniers.

Plaats een reactie

Delen