INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Cultuuroorlog

Werknemers Netflix protesteren tegen “transfobe” comedy special Dave Chappelle

Simon Segers

In Los Angeles plannen werknemers van Netflix een protestactie aan de kantoren van de streamingdienst. Samen met andere activisten verzetten zij zich tegen de beslissing van de directie om de comedy special ‘The Closer’ van komiek Dave Chappelle op het platform te blijven aanbieden. Chappelle uit hierin kritiek op transgenders en de woke-cultuur.

Het is niet de eerste keer dat mensen aanstoot nemen aan Chappelle. In 2019 ontstond ook controverse over zijn vorige Netflix-special ‘Sticks & Stones’, waarin hij evenzeer grappen maakte over LGBT-mensen. De komiek verwijst in The Closer ook naar de toenmalige verontwaardiging en de algemene woke-cultuur. Vandaag zullen werknemers van Netflix de activisten vervoegen in een actie aan de kantoren. Zij hebben een lijst met eisen voor de directie.

Ethisch verantwoord entertainment

“We zouden niet jaarlijks moeten protesteren tegen schadelijk materiaal dat een negatieve impact heeft op kwetsbare groepen”, schreef organisator Ashlee Marie op sociale media. “We gaan daarom proberen om de visie van het bestuur van Netflix over wat ethisch verantwoord entertainment is, bij te sturen.” Theodore Sarandos, de CEO van Netflix, verklaarde op 11 oktober nog in een interne memo dat hij Chappelle inderdaad provocerend vond in de show, maar dat er geen sprake was van oproepen tot geweld. “We zijn sterk overtuigd dat de inhoud van de show zich niet vertaalt in reële schade” , aldus Sarandos.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Werknemers Netflix protesteren tegen “transfobe” comedy special Dave Chappelle”

  1. Het enige waar in de show tegen gezondigd werd, is dat er geen grappen in zaten. Dat men die show wil cancellen gaat er bij mij niet in: het duidt vooral op een alarmerend hoog islamitische Staat gehalte in de hoofden van die activisten.

  2. Die woke-cultuur is een woke-religie geworden. Met alle gevolgen van dien voor de samenleving. Vrijheid van geloof betekent dat niemand kan verplicht worden een ander zijn geloof aan te nemen. Maar zoals alle religies zien de woke-religieuzen het recht op vrijheid van geloof als het recht hun geloof aan iedereen op te dringen, op te leggen. Ze kunnen niet genoeg op te korrel genomen worden, ze kunnen niet genoeg belachelijk gemaakt worden.

Plaats een reactie

Delen