Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Wouter Verschelden ontkracht “onjuiste” uitspraak van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert

Anton Schelfaut

Afgelopen donderdag ontkende Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert tijdens een uitzending van Terzake dat hij met journalist Wouter Verschelden, auteur van De doodgravers van België, heeft gesproken. “Dat is, vrees ik, toch onjuist”, repliceerde Verschelden een dag later via Twitter.

Volgens Verschelden heeft Lachaert tijdens de onderhandelingen honderden WhatsApp-berichten met hem gewisseld. Ook zouden er tijdens die periode verschillende telefoons en informele lunches hebben plaatsgevonden. “Een politicus en journalist deden gewoon hun respectievelijke job”, zegt Verschelden daarover.

“Lachaert was daarbij uiteraard niet de enige relevante bron”, vervolgt de journalist. “Met die bronnen, partijvoorzitters, onderhandelaars, ministers, medewerkers… uit de Wetstraat werd (en wordt) mijn dagelijkse nieuwsbrief Wetstraat Insider gestoffeerd.”

Die bronnen bezorgden hem ook 1.200 pagina’s aan off the record-materiaal, dat de basis vormde voor De doodgravers van België. “Het kan best dat betrokken politici geen formele vraag hebben gekregen ‘om mee te werken aan een boek’, simpelweg omdat tijdens die hele periode van onderhandelingen, en zelfs maanden nadien, het voor mij geen uitgemaakte zaak was dat er een boek zou komen”, legt Verschelden uit.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vormt daarop echter een “notoire uitzondering”, zo benadrukt Verschelden. “Daar waren er in het voorjaar meerdere contacten over het boek en bewuste scènes. Na die gesprekken werd de journalistieke afweging gemaakt om ook gevoelige passages, als relevant element van een veel breder verhaal, te brengen.”

“Overigens geldt voor alle betrokken die ik sprak gedurende heel de periode dat ze goed op de hoogte waren en zijn dat ik politiek journalist ben, en mijn job er mee in bestaat om wat zich afspeelt achter de schermen, zo accuraat mogelijk weer te geven”, besluit Verschelden. “In welke vorm dan ook.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Wouter Verschelden ontkracht “onjuiste” uitspraak van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert”

  1. Ovld doet er alles aan om het pornoverleden van Decroo onder de mat te vegen. Daar maken ook persmanipulatie en journalisten intimideren deel van uit. Noem eens het type landen waartoe dergelijke politieke manipulaties van de pers en van de journalistiek behoren? Je weet dan ook meteen dat ons land tot de onderste sport van democratische ladder is gezakt.

  2. lachebekje is nu ook al een liegebeest geworden,wanneer zal die verraders partij onder de kiesdrempel verdwijnen.Lachebekje zou een neus moeten hebben als Pinochio,hij zou zich nergens meer kunnen vertonen daar hij nog nergens meer binnen zou kunnen of zoals bij een stinkdier,bij iedere leugen een stink scheet laten,iedereen zou onmiddellijk vergast zijn,we zouden geen gaskamers nodig hebben,met lachebekje in de buurt is de klus zo geklaard

  3. Toen Lachaert voorzitter werd, verscheen er bij ’t Scheldt een bijdrage over een zaak van Lachaert (als advokaat) bij het gerecht. Daar loog hij alles bijeen zodat de rechter er ambetant van werd. Ik vond dat toen een rioolachtige bijdrage. Evenwel heb ik mijn mening moeten herzien: Lachaert is een permanente leugenaar. Hij is er op zijn plaats naast Guy V. , la K , Pinxten, Versnick ,……

  4. Dat Lachaert geregeld liegt dat wist men al langer dan vandaag. Onbetrouwbaar en vooral achterbaks. Dit zal BDW ook wel ondervonden hebben. Dat Alexander De Croo naast de pot pist wisten al veel mensen, maar dat men vanuit de media dit doelbewust uit het nieuws houdt om VLD te beschermen is een schande. Ik begrijp dat dit een privé is, maar dan moet dit voor iedereen in de politiek zijn. Bij het schandaal Kris Van Dijck van NVA stonden de mediakanalen rood gloeiend. En achteraf allemaal volledig onterecht.

  5. Het zal toch niemand meer verwonderen dat politici betrapt worden op leugens, toch? Het zijn allemaal pathologische leugenaars en ze schamen zich er niet eens meer voor. Ze beliegen en bedriegen ons al anderhalf jaar openlijk dat het geen naam meer heeft.

  6. Hoe kan je nu bewijzen wat er gezegd is??? Misschien, en dan nog, aan de hand van een getuigenis van een aanwezige, maar op die getuigenis kan je opnieuw de zelfde vraag stellen, en zo blijf je bezig. Gedenk de (vrije vertaling) van het Latijnse gezegde: woorden vervliegen, wat geschreven is blijft.

  7. Benieuwd of hij ook bij de 120 Belgen hoort die in de uitgelekte lijst van de Pandorapapers voorkomen omwille van fiscale constructies in belastingparadijzen . de Nederlandse Minister van Financiën Hoekstra staat op de lijst naast Elton John, Shakira, Claudia Schiffer enz

  8. Gewoon hemeltergend! Wanneer verdwijnt die kerel? Galgenaas! Grrrrrr doe er iets aan Vlamingen, teveel bloed werd vergoten aan de Yzer! Pest voor Vlaanderen… weg ermee!

Plaats een reactie

Delen