Zemmour overtuigt moslima om haar hoofddoek af te doen op straat (CNews & Shutterstock)

Zemmour overtuigt moslima om haar hoofddoek af te doen op straat (CNews & Shutterstock)

Uncategorized

Zemmour overtuigt moslima om haar hoofddoek af te doen op straat

Pieter Van Berkel

Eric Zemmour – die getipt wordt als mogelijke presidentskandidaat in Frankrijk – heeft voor een opmerkelijk televisiemoment gezorgd, door een moslima te overtuigen om haar hoofddoek op straat af te doen. “Doe je das af, dan doe ik mijn hoofddoek af.”

Eric Zemmour wordt getipt als mogelijke uitdager van de Franse president Emmanuel Macron, al heeft het rechtse televisiegezicht zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen nog altijd niet bekend gemaakt. Hij is een tegenstander van het dragen van opvallende religieuze symbolen, zoals een hoofddoek, in de openbare ruimte. Vanmorgen was hij op bezoek in de Parijse voorstad Drancy, in het department Seine-Saint-Denis, waar een groot aantal mensen met een migratieachtergrond woont.

Zemmour werd gefilmd door een cameraploeg van de Franse televisiezender CNews toen hij een moslima overtuigde om haar hijab af te doen. “Respecteer de vrouw die ik ben, niet de hoofddoek die ik draag”, zei de vrouw, die hem verzekerde dat het dragen van een hoofddoek voor haar een vrije keuze was. Daarop vroeg Zemmour haar dat te bewijzen door haar hoofddoek af te doen. “Doe je das af, dan doe ik mijn hoofddoek af”, antwoordde de vrouw.

Zemmour stemde daarmee en deed zijn das af, terwijl hij zei: “Ik wil erop wijzen dat de das geen religieus element is, en dus niets over religie zegt.” Daarop deed de moslima hetzelfde met haar hoofddoek. “De hoofddoek is het geloof. Stof of geen stof, het is het respect dat wij zoeken. Ik kies ervoor om het te dragen, ik kies ervoor om het uit te doen, niets wordt mij opgedrongen, of het nu jij of iemand anders is. Ik kies ervoor om het uit te doen”, antwoordde de vrouw.

“Zo zie je maar, je respecteert het secularisme”, besloot Zemmour. Daarop antwoordde de vrouw: “Je hebt alleen mijn haar gezien, voor de rest is het dezelfde persoon die voor je staat, ik ben niet veranderd mijnheer Zemmour.”

https://twitter.com/CNEWS/status/1452563438119657475

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Zemmour overtuigt moslima om haar hoofddoek af te doen op straat”

  1. De moslima zegt dat het dragen van haar hoofddoek niets te maken heeft met religie. Ze praat zichzelf vast en moet nadien toegeven (‘c’est ma foi’ rond minuut 1:45 in de clip) dat het haar geloof (en dus religie) is die haar stuurt. Zemmour slaagt er in de vrouw zichzelf te doen tegenspreken. Met haar argumenten valt ze door de mand.

  2. Geweldig experiment van Zemmour. Hier wordt ook nog ’s bewezen wat de functie van die hoofddoek is : religieuze redenen mijn oor, die moslima is gewoon veel te lelijk om zonder rond te lopen, dat had Zemmour al duidelijk in de mot. ’n Mens wordt zo voorstander voor het ophouden van die kopvodden, en zo kunnen we nog ’n duidelijk onderscheid maken tussen “die van hun” en “die van ons”, in deze tijden van “gelijkheid” van wat weet ik nog allemaal niet kan dit tellen !

  3. Wie moet zich hier aanpassen: de migranten of autochtonen? Mijn suggestie stel de vraag via een referendum. Helaas zijn Vivaldi en N-VA niet vatbaar voor dialoog met de burger/kiezer.

  4. Zemmour for president!
    Zemmour is een gevreesd debater en intellectueel. Hij is hevig anti islam, anti immigratie en zeer euro sceptisch en hij heeft ook de moed dat hardop te zeggen. Frankrijk is volgens hem in verval en moet terug groot worden. Hij wordt dan ook door multicultureel links en de woke bende uitgescholden voor fascist, racist en nog van dat moois. Er zouden in Europa meerdere Zemmours moeten opstaan.

  5. Pas op : in Frankrijk is men hetzelfde spel aan het opvoeren als hier met ‘slimme mens – BDW’. Men voert een rechtse tegenkandidaat op om Marie Le Pen stemmen af te snoepen. Eens die verdeeldheid geschapen, laten de met Arabisch geld ondersteunde media, hun nieuwe kandidaad ook vallen.

Plaats een reactie

Delen