Sumatra. Foto Shutterstock.

Sumatra. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Aardbeving met magnitude 5,9 voor kust van Sumatra

Ruben Notteboom

Sumatra is getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 5,9. Dat meldt het Amerikaanse geologische instituut.

Het epicentrum van de aardbeving lag 255 kilometer ten zuiden van de stad Sinabang en het hypocentrum lag op een diepte van 6 kilometer. Het Indonesische eiland werd zwaar getroffen. Aardbevingen zoals deze, met een beperkte diepte, veroorzaken meestal meer schade.

Eiland Sumatra getroffen, Indonesië in ring van vuur

Het is niet de eerste keer dat Indonesië getroffen wordt door aardbevingen. Het land ligt in de gevreesde “ring van vuur”, een ring in de Stille Oceaan met zeer veel vulkanische en seismische activiteit, waardoor aardbevingen zeer vaak voorkomen.

In januari nog werd het land ook al getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,2 in de buurt van het eiland Sulawesi. 100 mensen kwamen om het leven en duizenden mensen werden dakloos. Het is onduidelijk of de aardbeving slachtoffers heeft gemaakt en de omvang van de schade is nog niet zeker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen