Serge Lipszyc (Belga)

Serge Lipszyc (Belga)

Uncategorized

Adviseurs Comité I spreken uitspraken van voorzitter over extreemrechts tegen

Belga Press Agency

Twee adviseurs van het Comité I, het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, spreken beweringen tegen van de voorzitter van het Comité Serge Lipszyc over extreemrechts. Ze doen dat in een brief naar Kamervoorzitster Eliane Tillieux, waarover La Libre Belgique woensdag schrijft.

“Er is geen enkele informatie, ondersteund door eender welk bewijs, dat de geïnstitutionaliseerde structuren binnen de Belgische staat extreemrechts zouden bevoordelen. We weten niet vanwaar die informatie komt”, schrijven Thibaut Vandamme en Pieter-Alexander De Brock.

De twee adviseurs stellen ook dat het rapport dat vorige week uitlekte naar de pers en maandag aan het parlement werd overgemaakt, “in geen geval afkomstig is van het Comité I”. “We hebben geen idee wat er in het rapport staat en we hebben nooit de vraag gekregen om er aan bij te dragen. We weten alleen wat we in de pers hebben gelezen.”

De twee vermoeden dat de uitspraken van Lipszyc over een toename van extreemrechts binnen de staatsstructuren “gratuite verklaringen zijn”, “die helemaal niet gebaseerd zijn op informatie die beschikbaar is binnen het Comité I, afgezien van een klein aantal gekende gevallen binnen Defensie die actief worden opgevolgd“.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Adviseurs Comité I spreken uitspraken van voorzitter over extreemrechts tegen”

  1. Blijkbaar werken de commitees ook al niet bij de hoogste belastingen en hoogste schuld ter wereld. Onze overheid slaagt er zelfs niet meer in kerntaken min of meer te laten marcheren (gerecht, onderwijs, defensie,….). Voor zover ik weet ,behoren de commitees tot de wetgevende macht, daar marcheert ook niks.

  2. Heeft de voorzitter van het Comité I Serge Lipszyc soms connecties met een organisatie die onze samenleving probeert te desorganiseren? Niet allen onverantwoord, maar des te meer verontrustend indien zou blijken dat hij een geheime politieke agenda volgt.

  3. Hier is maar één antwoord mogelijk van onze politieke vertegenwoordigers op de uitspraken van Serge Lipszyc, die onze samenleving probeert te polariseren. “Ontslag”

  4. Als voormalig raadgever van Charles Michel zal Serge Lipszyc wel de nodige instructies gekregen hebben uit een politieke agenda die kost wat kost het idee wil creëren dat Vlaanderen verziekt is door extreem rechts.

  5. In zijn politieke strijd tegen rechts heeft en kan hij geen bewijzen voorleggen. Het enige bewijs dat bewezen is is dat Liposzyc onbekwaam is in zijn job en ontslag moet krijgen omdat extreem links meerdere aanslagen met massaal veel doden heeft gepleegd, zie Zaventem en Maalbeek. Exit Lipszyc.

Plaats een reactie

Delen