Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Algerijns gezin dat woning kraakte in Marseille wordt niet uitgezet

Simon Segers

De eigenaar van een gekraakte woning in het 15e arrondissement in Marseille krijgt zijn woning niet terug van de rechtbank. In juli kraakte een illegaal, Algerijns gezin het pand. De eigenaar overweegt in hongerstaking te gaan uit protest

Volgens de Franse wetgeving kunnen de krakers niet uit de woning gezet worden omdat hun verblijf meer dan 48 uur na de inbraak werd ontdekt. De rechtbank wees daarom zijn klacht af. Hij kan zijn eigendom niet terugkrijgen.

“Ik kan noch op de binnenplaats noch in mijn huis komen”, verklaarde de 60-jarige eigenaar. Het gezin heeft namelijk de sloten in de woning laten vervangen. Hoewel de krakers officieel geen rechten hebben, kon de eigenaar zich niet beroepen op het eigendomsrecht. Hij zou zelfs de waterrekeningen moeten betalen. “Ik ben verantwoordelijk als het water wordt afgesneden voor de mensen die er wonen.” De man vreest ook voor schade aan zijn woning, zo merkte hij op dat er zich een schaap in het pand bevindt. Hij overweegt in hongerstaking te gaan als zijn rechten als eigenaar niet erkend worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Algerijns gezin dat woning kraakte in Marseille wordt niet uitgezet”

  1. Er broeit wat, maar net als in 1789 ziet de elite de reactie niet aankomen.
    Om de (vermeende) woorden van Marie-Antoinette te parafraseren: “Als ze hun eigen huis niet meer in mogen, dat ze dan op hotel gaan”.

  2. “Huisvredebreuk” ook “woonstschennis” betiteld, het zich zonder toestemming der eigenaar toegang verschaffen tot diens eigendom bestaat nochtans ook in Frankrijk als “violation de domicile”

  3. Mensen toch, wat een achterlijke wet en een nog achterlijker rechter. Sorry hoor, maar als dat bij moest gebeuren gingen die luiszakken eruit, dood of levend, maar eruit gingen ze, zeker weten. Of, een 2de optie, het kot afbranden.

  4. Dit is toch normaal. Moesten het blanke hetero mannen geweest zijn en deze worden er niet uitgezet, dat zou pas vreemd zijn. Het feit dat het Algerijnen zijn, geeft hen voorrang op alle wetten en regels die voor de gewone EU burgers wel van toepassing zijn. Hier zouden ze zelfs nog een toelage en een premie erbij krijgen.

  5. staat ons hier ook te wachten,quickie-stickie zou ook die wet aanpassen voor die schapenneukers,.Hij zou zeggen dat het moet van Europa,.Nu mag het in Fr zal opgevolgd worden,ik beklaag de Vlamingen die een eigendom in Frankrijk hebben dat dient als buitenverblijf of verhulst met zijn villa in St Tropez,de woningnood in Fr is opgelost,

Plaats een reactie

Delen