Bart De Wever (Photonews)

Bart De Wever (Photonews)

Binnenland politiek

De Wever: “Extra coronamaatregelen zijn de logica zelve”

Belga Press Agency

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt het “de logica zelve” dat er opnieuw strengere maatregelen komen om de circulatie van het coronavirus in te dijken.

“Ik kijk ernaar zoals iedereen, dat wil zeggen met twee ogen op de zorgsector”, zegt hij. De Wever noemt het wel “een zeer koude douche” voor wie zich liet vaccineren in de hoop nu weer van zijn volledige vrijheid te kunnen genieten.

“Niet zozeer de besmettingen zijn nu relevant, maar wel de druk op de ziekenhuizen en eerstelijnszorg”, stelt De Wever in een vooruitblik op het Overlegcomité van woensdagnamiddag. “Hopelijk zijn we snel over de top. Men voorspelt eind november en ik hoop dat dat waar is. Dat we intussen maatregelen moeten nemen om de viruscirculatie in te dijken is de logica zelve. Alleen stoor ik me wel aan het feit dat iedereen het nodig vindt om vooraf eigen maatregelen te eisen of te weigeren, waardoor niemand het uiteindelijk nog snapt.”

De Wever denkt wel dat er eensgezindheid is in de Wetstraat dat “de economie nog verder schaden eigenlijk geen optie is“. “We moeten de best mogelijke manier zoeken om met het virus om te gaan, met maatregelen die draaglijk zijn en geen acuut jojo-beleid waar de economie zwaar van afziet”, zegt hij. “Want we zijn misschien nog voor veel langer vertrokken dan we allemaal hadden gehoopt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “De Wever: “Extra coronamaatregelen zijn de logica zelve””

  1. Huilen met de wolven in het bos, dat is het enigste wat deze ‘zever leugenaar’ kan. Voor de rest is dat een heel triestig, zielig figuurtje geworden. Wie kent dit nog, wwww,wwww,wwww…(wij willen wever weg, wil wever wijzer worden, wij willen wever weer) neje zeker.

  2. Sp.a-vicepremier Frank Vandenbroucke bestempelt de uitlatingen van De Wever als ‘totaal onbelangrijk’. ‘Wie is Bart De Wever in dezen? Hij zit niet in de regering. (…) Die mededeling was totaal onbelangrijk. Dat is ook waarom mijn partij niet gereageerd heeft. Dat is een opmerking van langs de zijlijn. De regering is gevormd en ze is solidair’, aldus Vandenbroucke.
    Wie is Bart De Wever in dezen?

  3. De Belgische politiek en Vivaldi kunnen het alvast niet. Welke maatregelen zijn nu eigenlijk genomen wanneer de zorg zo onder druk staat? Belgische ministertjes, het wordt gewoon nog veel erger als men honderdduizenden toelaat op een lichtfestival, kerstmarkten volpropt, in disco’s op elkaars tenen laat dansen, … En dan zal er een ganse economie nog serieuzer onder lijden dan bij een eerste golf.

  4. Covid uitbraken zijn te bestrijden met vroege behandeling vanaf de eerste symptomen en niet wachten tot men in het hospitaal ligt. Er zijn genoeg antivirale middelen bekend die werken . Deze strategie heeft al gewerkt in verschillende landen oa in india waar de provincie Utta Pradesh ( 255 miljoen inwoners ) erin geslaagd is om alzo de besmettingen quasi tot niks te herleiden.

Plaats een reactie

Delen