Phil Murphy op campagne in New Jersey (Photonews)

Phil Murphy op campagne in New Jersey (Photonews)

Uncategorized

Democraat Phil Murphy nipt herverkozen tot gouverneur New Jersey

Pieter Van Berkel

De Democraat Phil Murphy is nipt herverkozen tot gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Het werd een verrassend nipte race in New Jersey. De meeste experten voorspelden een klinkende overwinning voor Murphy, die ver voorop lag in de peilingen. Volgens de laatste tellingen haalt Murphy 50,2 procent van de stemmen. Zijn uitdager, Republikein Jack Ciattarelli, haalt 49 procent van de stemmen.

Het persagentschap AP riep Murphy woensdagavond uit tot winnaar. Het kamp van Ciattarelli vindt het voorlopig nog te vroeg om de nederlaag toe te geven door de kleine marge.

Op papier is de overwinning een opsteker voor de Democraten en president Joe Biden, maar dat de race zo nipt werd dient toch als wake-upcall. Vorig jaar won Biden in New Jersey nog met 58 procent van de stemmen tegen 40 procent voor Donald Trump.

In de staat Virginia, waar Biden met 10 procentpunten won van Trump, verloren de Democraten dan weer verpletterend. Daar werd Republikein Glenn Youngkin verkozen tot gouverneur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Democraat Phil Murphy nipt herverkozen tot gouverneur New Jersey”

  1. Fraude Fraude – Phil “Jan 6!!” stond achter en plots kwamen, jawel, de mail-in ballots aan. Link-liberalen rammelen zo hard met de kl$$$ van de conservatieven, het is blijkbaar id VS niet anders.

Plaats een reactie

Delen