Uncategorized

“Dreiging extremisme vergroot door pandemie” volgens Staatsveiligheid

Redactie PAL

Volgens Staatsveiligheid heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat de dreiging door extremisten concreter is geworden. Dit staat te lezen in het jaarverslag van de VSSE (Veiligheid van de Staat). Het grootste gevaar zou zich volgens het rapport aan de rechterkant situeren.

Elk jaar publiceert de VSSE een rapport met uitleg over de verschillende zaken die een dreiging vormen voor de staatsveiligheid. Daaruit blijkt dat in 2020 een heel stuk meer veiligheidsonderzoeken werden gestart dan de jaren daarvoor. In 2018 opende men 4.600 onderzoeken, het jaar daarna al 6.650 en vorig jaar werden in totaal 7.415 dossiers geopend. Daar zit de pandemie voor een stuk tussen, die de radicalisering door desinformatie via sociale media zou verhoogd hebben.

Volgens het rapport zou vooral de dreiging van extreemrechts toegenomen zijn, al valt het op dat aan beide kanten van het politiek spectrum vlugger opgeroepen wordt tot geweld. Wat Staatsveiligheid vooral zorgen baart is de trend bij radicaal rechts om wapens aan te schaffen en naar schietclubs te gaan. Daarnaast gaan rechtse groeperingen almaar vaker samenwerken, terwijl het vroeger om kleinere, gescheiden groepen ging.

Ten slotte blijft ook het radicaal Islamisme een concrete dreiging. Bij de bevolking is de perceptie ontstaan dat de gevaren uit die hoek minder groot zijn dan vroeger, al staat men binnenkort voor een grote uitdaging. Heel wat veroordeelde terreurverdachten hebben namelijk bijna hun straf uitgezeten, waardoor ze weer geïntegreerd moeten worden in de samenleving. Daarnaast zijn ook Islamitische Staat en Al Qaida nog in heel wat landen actief.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over ““Dreiging extremisme vergroot door pandemie” volgens Staatsveiligheid”

  1. Houd uw zakken dicht of ze worden volgeladen met PoCo-Propaganda “duiding” over Rechts, conform de Links-Liberale indoctrinatie door Vivaldistisch bijeengevaagde wanbeleid mini partijtjes.

  2. Het feit dat extreem rechts groeit is dat links steeds ISIS strijders in het land binnenhalen zoals zwakke grenzen loekasjenko, het censuur op fb heeft ook veel voor commotie gezorgd en laat nu net vivaldi zijn die sovjet unie gedrag door sijpelt, een mens zou niet voor niks naar rechts gaan als er steeds van hun goedheid word geprofiteerd de mensen blijven niet voor uil spelen

  3. Met zekerheid weer een heel vage/valse bewering waar amper of geen bewijzen voor zijn. Herinner u hoe men de bende van Nijvel in de schoenen van “extreem rechts” heeft willen schuiven. En onlangs nog nog de moord op militair Jürgen Conings heeft goed gepraat met het argument dat hij banden had met “extreem rechts”. Wat uiteindelijk niet bewezen werd.

  4. Lees het dagelijkse nieuws er eens op na. De laatste grote terrorist voor vivaldi was JC, maar die heeft niemand gedood. Van al de anderen, de verwarden zoals men ze tegenwoordig moet noemen, geen woord. Gisteren nog in Oslo en Cannes, misschien morgen in uw gemeente. Maar sssstttt…politiek correct blijven, ze zijn niet allemaal zo.

Plaats een reactie

Delen