Kort na de ontploffing werden enkele mannen aangehouden (Beelden: Twitter)

Kort na de ontploffing werden enkele mannen aangehouden (Beelden: Twitter)

Uncategorized

Drie mannen gearresteerd onder terrorismewet na dodelijke ontploffing in Liverpool

Damien Segers

De politie heeft drie mannen gearresteerd onder de Terrorismewet na een dodelijke ontploffing bij het Liverpool Women’s Hospital, maar er is geen beschrijving van de verdachten gegeven buiten hun geslacht en leeftijd. Dat meldt Breitbart

Agenten in Merseyside hebben drie mannen – van 29, 26 en 21 jaar – gearresteerd in het Kensington-gebied van Liverpool onder de Terrorismewet,” verklaarde de Greater Manchester Police (GMP) in een korte verklaring die op sociale media werd geplaatst.

Counter-Terrorism Police North West blijft nauw samenwerken met collega’s bij [Merseyside Police] terwijl ons onderzoek in hoog tempo doorgaat,” voegde de GMP verklaring toe, zonder informatie te geven over de nationaliteit van de verdachten, etnische achtergrond, of een mogelijk motief.

De politie van Merseyside had eerder bekendgemaakt dat de contraterrorismepolitie het onderzoek zou leiden naar de explosie in de auto, waarbij een dode is gevallen en een andere in het ziekenhuis is opgenomen met verwondingen die vermoedelijk niet levensbedreigend zijn, maar benadrukte dat dit “uit voorzichtigheid” was.

We staan open voor de vraag wat de oorzaak van de explosie is, maar gezien de manier waarop het is gebeurd,” zeiden ze, maar benadrukten dat de explosie “in dit stadium niet als terroristisch incident is aangemerkt”.

De ontploffing vond plaats om 10.59 uur op Remembrance Sunday – vlak voor de traditionele twee minuten stilte van 11.00 uur ter herdenking van alle oorlogsslachtoffers.

Tot nu toe hebben we begrepen dat de betrokken auto een taxi was die kort voor de explosie bij het ziekenhuis stopte,” zei de hoofdcommissaris van de politie van Merseyside, Serena Kennedy.

https://twitter.com/HeartNWNews/status/1459964952018665474

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

Plaats een reactie

Delen