Olaf Scholz, de toekomstige Bondskanselier van Duitsland. Foto Photonews.

Olaf Scholz, de toekomstige Bondskanselier van Duitsland. Foto Photonews.

Uncategorized

Duitsland overweegt gas als “groene investering” te bestempelen

Ruben Notteboom

De volgende, mogelijke regering van Duitsland overweegt investeringen in gascentrales als “groene investeringen” te bestempelen. De drie partijen die de volgende regering moeten vormen, zijn nu volop in debat of dit een goed idee is en of de Europese Unie dat moet ratificeren voor alle lidstaten.

Terwijl Frankrijk kerncentrales bijbouwt, wil Duitsland de kern- en koolcentrales sluiten. Duitsland is echter nog niet in staat voldoende energie te halen uit hernieuwbare energiebronnen. Daarom proberen de centrumlinkse sociaaldemocraten de groenen te overtuigen dat gas fundamenteel is “in de overgang naar een economie zonder uitstoot”.

Drie partijen van toekomstige regering Duitsland nog volop in debat

De groenen gaan daar tot op heden niet mee akkoord. Ze willen niet dat de Duitse regering een voorstel indient bij de EU om gas als groene investering te bestempelen. De groenen hopen dat de andere partijen ermee akkoord gaan om “actief te lobbyen om nucleaire energie en gas niet als duurzame energiebron te bestempelen”.

De Europese Unie wil namelijk een lijstje opmaken met groene investeringen, om lidstaten een beter overzicht te geven over waarin men het beste investeert. Daarnaast wil de EU ook vermijden dat bedrijven zich nog groener kunnen voordoen dan dat ze echt zijn. Indien Duitsland toch nucleaire energie naar voren schuift, zouden twee van de grootste lidstaten zich uitspreken voor deze energiebron.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “Duitsland overweegt gas als “groene investering” te bestempelen”

  1. Kan iemand me uitleggen waarom de burger niet mag verwarmen of koken met gas, maar dat de overheid, zowel hier als in Duitsland, gascentrales als “groene” investeringen ziet? Ik dacht dat een overheid “sturend” en een “voorbeeld” moest zijn om te tonen aan haar bevolking hoe het echt moet. Maar hier weer een voorbeeld hoe de lusten voor de overheid zijn, de lasten voor het gewone volk.

Plaats een reactie

Delen