Recep Tayyip Erdogan

Uncategorized

Erdogan gaat toch niet naar Glasgow-klimmaattop

Wannes Neukermans

Na de G20-top in Rome is de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de nacht van zondag op maandag teruggekeerd naar Turkije. Normaal gezien zou hij doorreizen naar Glasgow voor de COP26, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Dat meldde het Turkse staatsagenstschap Anadolu.

Het was onduidelijk of het persagentschap bedoelde dat Erdogan helemaal niet aanwezig zou zijn in Glasgow of dat hij later zou afreizen. De klimaatconferentie duurt nog tot 12 november. Turkije gaf eerder aan dat de president maandag naar Glasgow zou reizen. President Erdogan zou er de Amerikaanse president Joe Biden ontmoeten, maar de staatshoofden spraken zondag in Rome al af de banden te zullen aanhalen. De Turkse president ontmoette zondag achter gesloten ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron.

Ook België is aanwezig op de klimaattop. Zo zijn onder andere minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), premier De Croo (Open Vld) afgereisd naar de klimaatconferentie. Ook activisten als Anuna De Wever zullen aanwezig zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Erdogan gaat toch niet naar Glasgow-klimmaattop”

  1. Ah, Anuna is er ook, das een pak van mijn hart. Nu zal de opwarming van de aarde wel stoppen. Anuna zal in de 22 ste eeuw herinnerd worden als de klimaatheldin die de wereld alsnog heeft gered

  2. Het is maar ‘van horen zeggen’, maar naar t schijnt is er een klimaatconferentie aan de gang met als deelnemende landen: Rusland, China, India, Turkije en nog enkele kleintjes ter grootte van 10x Belgie. Ze zijn aan het bekijken hoe ze de noodzakelijke productieverhogingen gaan verdelen onder elkaar, nu er in Glasgow beslist wordt om in EU en USA de landbouw en industriele productie te gaan stilleggen. Gemiddeld moeten bovengenoemde landen elk 7% méér gaan produceren dan vandaag, om zo het Westerse productiegat te vullen. Ze gaan dus uitbreiden en dit zal de meest rendabele investering ooit zijn, gezien ze nu zelf de prijsvorming volledig in de hand hebben omdat het Westen niets meer produceert maar wel ‘nog veel’ nodig heeft. Ter voorbereiding hebben ze – vooruitziend als ze waren en zijn – zowat alle Europese bronlogistiek zoals havens en de grootste magazijnen de afgelopen 10 jaar in bezit genomen, dan wel financieel 99% van hen afhankelijk, gemaakt. Uiteraard voor 1-richtingsverkeer: alles van ginder naar hier, niks van hier naar ginder. De ingecalculeerde totale verarming van het Westen op de half-lange-termijn is geen enkel beletsel omdat intussen de Oosterse verrijking dit méér dan compenseert. Maar we staan op alle vlakken aan de goede kant van de geschiedenis, hoorde ik een EU-pensionata verklaren een paar jaar geleden.

Plaats een reactie

Delen