Eric Zemmour - Afbeelding: Shutterstock

Eric Zemmour - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Eric Zemmour voor rechter na uitlatingen over minderjarige migranten: “Aanzetten tot rassenhaat”

Niels Geerinck

De Franse polemist en mogelijke presidentskandidaat Eric Zemmour moet woensdag verschijnen voor de Parijse rechter. De zaak draait om opmerkingen die hij deed tijdens een debat op CNews vorig jaar. Dat meldt de Franse krant Le Figaro.

Zemmour wordt woensdag verwacht bij de strafrechtbank van Parijs. Het Openbaar Ministerie vorderde hem op wegens “medeplichtigheid aan het aanzetten tot rassenhaat en raciale belediging.” Tijdens een debat over de aanslagen op Charlie Hebdo, op CNews op 29 september 2020 noemde hij niet-begeleide minderjarige migranten ‘dieven’, ‘moordenaars’ en ‘verkrachters’. “Ze hebben hier niets te zoeken, het zijn dieven, het zijn moordenaars, het zijn verkrachters, dat is alles wat ze zijn, ze moeten worden teruggestuurd en ze mogen hier niet eens komen“, zo verklaarde Zemmour tijdens het debat destijds.

Mediacircus voorkomen

De polemist zelf zal niet aanwezig zijn op de zitting, om een mediacircus te voorkomen. Maar hij laat zich vertegenwoordigen door zijn vaste advocaten, zo liet hij weten aan het Franse persagentschap AFP. “Hij zal niet aanwezig zijn, om te voorkomen dat het gerechtelijk arrondissement verandert in een nieuws-tv-studio“, aldus zijn raadsman Olivier Pardo.

Volgens zijn raadsmannen heeft Zemmour met zijn uitlatingen enkel de zorgen herhaald die ook door de Franse autoriteiten zijn geuit over de delinquentie van minderjarige migranten, hetzij “met andere woorden”, zo voegen ze toe.

Burgerlijke partijen

De zaak zou normaal al vorige maand zijn voorgekomen maar die werd meermaals uitgesteld vanwege de vele burgerlijke partijen die gehoord moesten worden. Het gaat hierbij om dertig organisaties zoals ‘SOS Racisme’, ‘De Liga van de Rechten van de Mens’, het ‘Maison des Potes’ en een twintigtal raden uit departementen waar niet-begeleide minderjarigen worden opgevangen en een uitkering krijgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

10 gedachten over “Eric Zemmour voor rechter na uitlatingen over minderjarige migranten: “Aanzetten tot rassenhaat””

  1. Deze man heeft gelijk .Ze laten ze maar binnen en kunnen er niets mee aanvangen.Is er dan niemand die het lef heeft om te zeggen blijf thuis u heeft hier niets verloren dit is onze boterham

  2. SOS Racisme, Liga van de Rechten van de Mens, de Waarden van de Verlichting… “La moutarde me monte au nez ” zeggen treffend ze in de taal van Molière. En laten we meteen ook satire, humor maar achterwege, enkel nog bittere ernst. Dat wordt in bepaalde kringen beter begrepen. Vive Zemmour !

  3. Schandalige wurging van “Vrijheid van Meningsuiting” voor een geniale Rechtse Mens, gewoon uit angst voor
    Rechtse opstoot van “( electorale) wraak is zoet”. Subsidiekraan dicht naar dat Links en xenofiel NGO Circus.

  4. Na de bevrijding (?) in 1944/45 werd in de loop der jaren door obscure infiltratie in Frankrijk de vrijheid van mening afgeschaft met passe-partout begrippen als racisme. We mogen dezer dagen gewagen van een Frans neoliberaal totalitarisme.

  5. Zouden die “niet begeleide, minderjarig migranten” dan een aparte etnie wezen ? Hoezo dan gewagen van vermeend “racisme”(sic). Trouwens ECHTE migranten beschikken over een geldig inreisvisum, illegaal binnengedrongen “asielkolonisten” niet.

Plaats een reactie

Delen