Europees Parlement (Shutterstock)

Europees Parlement (Shutterstock)

Uncategorized

Europees Parlement eist geldige coronapas van parlementsleden en werknemers 

Redactie Politiek

De voorzitter en het Bureau van het Europees parlement hebben beslist om de coronamaatregelen op te drijven. Er was al een verplichting op het dragen van medische mondmaskers en een verplichte temperatuurcontrole aan alle ingangen, maar nu is er beslist dat niemand het gebouw nog binnenkomt zonder een geldige coronapas.

De eerste groep betrokkenen zijn de Europese Parlementsleden. Alhoewel die rechtstreeks verkozen zijn door de bevolking, zullen zij niet meer kunnen deelnemen aan stemmingen of besprekingen zonder geldige QR-code. De mogelijkheden die tot voor kort bestonden voor parlementsleden om vanop afstand en beveiligd te stemmen, zijn immers afgeschaft.

Daarnaast zijn er de werknemers van het Europees Parlement. Die kunnen hun werkplek niet meer bereiken, ook al had een meerderheid van de vakbonden de maatregelen afgekeurd. Of zij hun loon dan wel hun baan verliezen, is voorlopig onduidelijk. Een meerderheid in het parlement lijkt de maatregelen te steunen, een minderheid protesteert fors. “Het neonazisme heeft dit parlement overgenomen”, stelt het Kroatische parlementslid Mislav Kolakušić. Eerder was er al een persconferentie waarop parlementsleden van diverse rechtse fracties de maatregel veroordeelden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Europees Parlement eist geldige coronapas van parlementsleden en werknemers ”

Plaats een reactie

Delen