Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Europese Commissie verwacht 6 procent economische groei in België dit jaar

Wijnand Meeus

De Europese Commissie voorspelt een economische groei van 6 procent dit jaar in België. Dat blijkt uit de herfstprognose. De groei zal sterker zijn dan voorheen gedacht. De Europese Commissie voorspelt voor België “een breed herstel na een historische recessie in 2020”.Toen kromp de economie met 5,7 procent onder invloed van het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen.

“Dankzij een succesvolle vaccinatiecampagne konden de beperkingen beetje bij beetje opgeheven worden”, schrijft de Europese Commissie. “Daardoor konden de gezinnen terugkeren naar hun consumptiepatroon van voor de coronacrisis, vooral in het tweede en het derde kwartaal.” Voor de hele eurozone voorspelt de Europese Commissie een economische groei dit jaar van 5 procent. De voorspelling voor volgend jaar wordt verlaagd van 4,5 naar 4,3 procent.

Net als voor de hele eurozone werd de groeiprognose eerder voor 2021 opgekrikt, maar was er een verlaging voor 2022. De Belgische economie zou dan nog met 2,6 procent groeien. In de zomer was er nog sprake van 3,7 procent. In 2023 zou er nog 1,9 procent groei zijn. Nu blijkt de economie dus beter te groeien dan voorheen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Europese Commissie verwacht 6 procent economische groei in België dit jaar”

  1. Lol, Vlaanderen groeit 12 %.
    De walen en broesselaers pikken daar -6% van in.
    Sven Gatz heeft de berekening al gemaakt, want als je ‘nullen’ wil, dan moet je bij de 0000pen-Wld zijn.

Plaats een reactie

Delen