't Klein Kasteeltje. Foto Shutterstock.

't Klein Kasteeltje. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Fedasil gebruikt bungalowpark in Lommel als opvangcentrum

Ruben Notteboom

Het bungalowpark Parelstrand in Lommel zal opnieuw gebruikt worden als opvangcentrum voor migranten. Het is al de derde keer dat dit gebeurt. In totaal zullen 750 migranten ondergebracht worden in het park. Vandaag komen de eerste 44 al toe. Fedasil merkt op dat het opvangnetwerk van België volledig vol zit en er alternatieven gezocht worden. De buurtbewoners zijn alvast niet blij.

Het is niet de eerste keer dat het bungalowpark wordt gebruikt als opvangcentrum voor migranten. Fedasil kampt echter met een zwaar tekort aan plaatsen, waardoor het bungalowpark opnieuw gebruikt zal worden. Tot eind dit jaar zullen er 350 mensen worden opgevangen en vanaf januari tot eind december 2022 zullen er 750 migranten ondergebracht worden in het park.

Opvangnetwerk zit vol volgens Fedasil

Mieke Candaele van Fedasil geeft aan de VRT toe dat het Belgische opvangnetwerk voor migranten volledig vol zit. Er moeten nieuwkomers geweigerd worden omdat er geen plaats meer is. Daarom zoekt Fedasil nu naar alternatieven. Met de migratiecrisis aan de Wit-Russische-Poolse grens, de migratiedruk op Griekenland vanuit Turkije en de escalaties van geweld in o.a. Afghanistan loert een nieuwe migrantengolf constant om de hoek. De vraag rijst of Fedasil dat nog zal aankunnen.

In 2016 en van 2018 tot en met 2020 werd het park ook al gebruikt. Buurtbewoners kregen het nieuws te horen via een flyer en zijn niet blij. Een buurvrouw klaagt in de VRT dat ze het “niet kunnen vindt dat ze het zo laat weten”. Daarnaast klopt de info niet. Eerst zou er over 400 migranten gesproken zijn, maar later in de flyer plots over 750. Een andere buurtbewoner merkt op dat je “geen rust vindt”. Hij overweegt zelfs zijn huis te verkopen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Fedasil gebruikt bungalowpark in Lommel als opvangcentrum”

  1. En dat terwijl de energieprijzen verdrievoudigd zijn. Het eigen volk mag creperen en een stel laffe idioten die hier komen profiteren krijgen ‘leuke vakantiehuisjes’ met alles erop en eraan zomaar gratis zonder dat ze hier ook maar één poot uitgezet hebben en ook nooit zullen uitzetten. Toffe regering hebben wij toch en met dank aan de eu-beestenboel.

  2. Dit is nog maar een begin, zoals ik al eerder gezegd heb zullen er nog honderdduizenden volgen. Bungalowpark Parelstrand in Lommel zal rap te klein zijn en dan hop naar het volgende bungalowpark.

  3. Lol, deze viv-Aldi-regering is akkoord om 40.000 euro per jaar per asielzoeker te spenderen. Van pretpark, over ocmw tot sociale woning. Alles kan voor Mad Mahdi. Zonder één seconde bijdrage van de allochtoon.
    MAAR, de 1500 euro pensioen voor de Vlaming die zijn botten afdraaide en een gans leven de helft van zijn loon opofferde aan corrupte trado-poenpakkers, die komt er niet.
    Prioriteiten zijn niet voor Vlamingen. Dat is duidelijk.. hé Maffe Mahdi.

  4. Vele gewone Belgische mensen en kinderen dromen van eens naar een bungalowpark op vakantie te gaan, maar kunnen dat niet omdat ze het geld er niet voor hebben. Voor deze economische migranten is dit echter normaal, en bij hen thuis weten ze het ook al want de volgende golven staan al klaar. Met dank aan vivaldi.

  5. Mensen niet panikeren,onze Vlaamse Kust staat nog leeg,de hotels,de campings,de vakantiehuisjes,onze samy kan er nog gemakkelijk 100 000 laten bijkomen,en dan kan hij nog de appartementen opvorderen die als 2°verblijf dienen .Geen paniek,de lokale middenstand zal er wel bij varen,leden van Unizo,de christelijke zelfstandigen beweging,.Iedere asielzoeker kan een sodehxo-kaart krijgen om te voldoen aan zijn levensbehoeften en de poetsvrouwen zullen hun gelijkgekleurden vrijwillig helpen uit solidariteit om hun woonplaats proper te houden,want die kennen geen WC en schijten naast de pot,dit ter info.Samy zal net als mooie Annelies een budgetverhoging moeten aanvragen,maar geen nood ,de Vlaamse steden zitten goed bij kas,uitgezonderd de steden met blauwe burgemeesters,’t leven is mooi zong JL Dehaene na zijn verkiezingsoverwinning in 2008.

Plaats een reactie

Delen