Frans minister van Gezondheid Olivier Véran. Foto Shutterstock

Frans minister van Gezondheid Olivier Véran. Foto Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk verplicht boosterprik om coronacertificaat te behouden

Wijnand Meeus

Frankrijk verplicht de vaccinatie met een boostervaccin om een coronacertificaat te behouden. Alle volwassenen zullen de prik kunnen verkrijgen. Minister van Gezondheid Olivier Véran zegt dat de prik vijf maanden na de tweede inenting kan worden gegeven. Verder komen er momenteel nog geen nieuwe strenge maatregelen in het land.

Véran zei tijdens een persconferentie dat er geen lockdown of avondklok komt. Frankrijk had tijdens een eerdere besmettingsgolf een strenge avondklok van 18 tot 6 uur. Wel worden mondkapjes op meer plekken verplicht en komt er een strenger beleid voor coronatoegangsbewijzen, die vaker nodig zullen zijn. Er gaan opnieuw meer vaccinatiecentra open om de prikken vlot uit te kunnen delen. Over het inenten van kinderen zei Véran dat dit op zijn vroegst in 2022 gaat gebeuren.

De minister spreekt al over een vijfde coronagolf die volgens hem nog zwaarder wordt dan de huidige piek in besmettingen en ziekenhuisopnames. De Franse gezondheidsautoriteit HAS, het Franse Sciensano, zei eerder al een booster voor volwassenen boven de 18 jaar te steunen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Frankrijk verplicht boosterprik om coronacertificaat te behouden”

Plaats een reactie

Delen