Gert Verhulst over 'niet-diverse' finale van K2 zoekt K3: "Hadden we dan blonde meisjes moeten discrimineren?"

Studio 100-baas Gert Verhulst. Photo News

Cultuuroorlog

Gert Verhulst over ‘niet-diverse’ finale van K2 zoekt K3: “Hadden we dan blonde meisjes moeten discrimineren?”

Anton Schelfaut

Dat de opvolger van Klaasje Meijer bij K3 opnieuw een meisje zal zijn, leverde Studio 100 de voorbije dagen stevige kritiek op. “Niet wij hebben onze afspraak met de geschiedenis gemist, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde meisjes of de non-binaire zang- en danswondertjes in Vlaanderen en Nederland”, reageert juryvoorzitter Gert Verhulst (53) in een interview met Het Laatste Nieuws.

In de finale van K2 zoekt K3 strijden vanavond vier vrouwen, van wie drie blondines, voor een plek bij K3. “Studio 100 kan zich zo’n selectie eigenlijk niet meer permitteren”, zei mediaprofessor Sofie Van Bauwel (UGent) daarover in Het Laatste Nieuws. “Ik vroeg me af: pleit die prof nu voor discriminatie van — voornamelijk blonde — meisjes? Daar kan ik moeilijk achter staan”, repliceert Verhulst.

Verder is Verhulst het “gloeiend oneens” met de kritiek dat Studio 100 de kans gemist heeft om K3 diverser te maken. “Niet wij, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde moslimmeisjes en de non-binaire zang- en danswonderen in Vlaanderen en Nederland hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist”, benadrukt hij.

“Ik had niet liever gehad!”, luidt het antwoord van Verhulst op de vraag of hij het zelf niet spijtig vindt dat er geen jongen in de eindstrijd is beland. “Maar voor eens en voor altijd: het is niet omdat op het einde van een wedstrijd een jongen sneuvelt dat dit komt doordat hij een jongen is. Misschien was hij niet goed genoeg? Misschien paste hij niet in wat we zochten?”

https://redactie.palnws.be/2021/11/mediaprofessor-over-k2-zoekt-k3-studio-100-heeft-diversiteitsverhaal-niet-waargemaakt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Gert Verhulst over ‘niet-diverse’ finale van K2 zoekt K3: “Hadden we dan blonde meisjes moeten discrimineren?””

  1. En “positieve discriminatie” is ook discriminatie. Als men trouwens voor K3 3 jonge vrouwen wil, so what? James Bond staat al al die jaren bekend als de held die van vrouwen, drank, … houdt, waarom moet dit concept dan volgens bepaalden plots veranderen? Dat men dan gewoon iets anders maakt die voldoet aan de “speciale” eisen van die die het allemaal zo anders willen, simpel toch?! De wereld draait volledig door…

  2. Het engagement van het ene neemt dat van het andere niet weg. Niets stopt hun hun eigen gehandicapte, zwarte, alternatieve K3 te maken. Ik vind het wel spijtig dat zij onze K3 proberen te manipuleren. Vind ik niet kunnen.

  3. Wat deze achterlijke diversiteits propagerende mediaprofessor eigenlijk bedoelt is dat verdienste door hard werken , kennis en talent allemaal ondergeschikt is aan de huiskleur , geaardheid en het geslacht van iemand !!
    De adepten van de ‘ Diversiteits Cultus ‘ zijn gewoonweg de nieuwe segregerende racisten vermomd in een genderfluïde antiracistisch gewaad !

  4. Weer een typische uitleg van een bange oude witte hetero. Tja, Gert zelfs de universiteiten kijken niet meer of iemand capabel is, de persoon die ze kiezen moet gewoon voldoen aan een aantal letters van het alfabet. Ik hoop dat als ze zo iemand zijn bul geven dat hij de Dr. mag zijn van diegenen die hem voortrokken i.p.v. van een capabel iemand.

  5. De jongens hadden zangtechnisch een veel lager niveau dan de meisjes. Dus spijtig maar zij voldeden inderdaad niet. En daarbij, never change a winning girlteam. Gert heeft groot gelijk dat hij zich niets aantrekt van al dat gendergezwans.

  6. Gert, zeg maar meteen vrank en vrij dat K3 een show is voor en met meisjes (er mag gerust een zwartje of bruintje bij, dus zeker niet racistisch).
    Laat de rukkers van woke zelf een diversiteitsshow op poten zetten … en zelf bekostigen. V(?)RT, V(?)TM en aanverwanten zullen ze met open armen ontvangen, zoals het voor hen blijkbaar hoort.

  7. Waar maakt men zich druk om. Niets houdt tegen om zelf een diversiteitsgroepje samen te stellen. K3 en Gert doen wat ze willen en de besten volgens hen en t publiek zitten nu op de stoelen. Het hadden net zo goed anderen kunnen zijn, maar dan hadden ze moeten meedoen .

  8. Is het er niet al lang over ? Moeten we die Woke beweging klakkeloos volgen? Wat is er inderdaad mis met een blond meisje uit onze regio? De reclamewereld is al divers genoeg. Van nature wonen op deze breedtegraad toch blanke mensen nietwaar? Doen wij, blanken daar dan zo moeilijk over ?

  9. Iemand die een persoon zoekt moet naar zijn eigen dunken kunnen kiezen wie de beste is en niet iemand kiezen om dat anderen vinden dat er bepaalde kleur moet in zitten . Zo werkt dat niet . Gert heeft groot gelijk .

  10. Als over mij een film zou gemaakt worden (God behoede) kan je me niet door een zwarte Afrikaan laten spelen. Ik ben een blanke Europeaan. Een kenmerk van K-3 was en is blond, bruin, zwart. Als je ook daarover begint te klagen, dan ben je een zielenpoot.

  11. Wel eerlijk van dat ‘op-grond-van-van-alles-behalve-waarschijnlijk-beroepsbekwaamheid-aangeduide-profje’ om zo te openbaren wat de nieuwe standaarden moeten zijn. Kan nog leuk worden: bakker hoeft niet te kunnen bakken zolang die maar de wenselijke tint heeft. Dokter worden? Eerst aantonen dat je tot een ‘wenselijke’ groep behoort en dan krijg je een studiebeurs. Professor Taalkunde hoeft het alfabet zelfs niet meer te kennen: LGT en B + Q kan volstaan voortaan. De academici (toevallig vooral Gent) komen wel fraai uit de hoek de laatste tijd zoals haar baasje-na-tig-herkansingen Van de Walle bijvoorbeeld Rik Torfs aanviel betreffende de op niets gebaseerde omikron-angst/paniek, terwijl tegelijk viroloog Van Ranst nog verder ging dan Torfs door te stellen dat ‘omikron mogelijk zelfs in ons voordeel kan zijn”. Goed bezig al die formidabele geleerdheid.

Plaats een reactie

Delen