Het vertrek van de communicatiechef is het tweede ontslag in korte tijd voor het kabinet Biden-Harris (Photonews)

Het vertrek van de communicatiechef is het tweede ontslag in korte tijd voor het kabinet Biden-Harris (Photonews)

Uncategorized

Hoofd communicatie neemt ontslag bij kabinet Joe Biden

Damien Segers

Emma Riley, stafchef communicatie van het Witte Huis, kondigde vrijdag haar vertrek bij het kabinet van Joe Biden aan. Ze zal verhuizen naar het ministerie van Arbeid. Dit is het tweede belangrijke ontslag van de regering-Biden deze week. Zo bericht Newsweek.

Het was een eer en voorrecht om de president en het Amerikaanse volk te dienen in het Witte Huis. Ik ben verheugd om Pennsylvania Ave af te reizen en door het land te reizen met minister Marty Walsh en het Amerikaanse ministerie van Arbeid,” twitterde Riley.

Voordat ze in januari toetrad tot de regering Biden, was Riley onder andere perssecretaris voor de presidentiële campagne van Joe Biden in 2020.

Riley’s aankondiging kwam een dag nadat het Witte Huis bevestigde dat de communicatiedirecteur van vicepresident Kamala Harris, Ashley Etienne, haar functie in december zal verlaten. Dat ontslag kwam er na berichten over spanningen tussen belangrijke medewerkers in het kantoor van de vicepresident. Riley daarentegen lijkt op vriendelijke voet vertrokken te zijn.

Recente opiniepeilingen vernietigend

Beide vertrekken komen bovendien op een moment dat uit opiniepeilingen een sterke afkeuring van het kabinet Biden-Harris naar voren komt. Zo heeft vooral vicepresident Harris heeft het moeilijk de publieke opinie te overtuigen.

In oktober peilde president Biden zelf op 36,4 procent goedkeuring. Recentere peilingen wijzen uit dat Kamala Harris consistent 3 procentpunten lager scoort dan Biden op vlak van goedkeuring.

Na haar beëdiging kreeg Harris de verantwoordelijkheid voor het immigratievraagstuk. Haar aanpak van het onderwerp werd echter bekritiseerd, wat sommige waarnemers in verband brengen met de negatieve peilingen. Daarnaast schuwt vicepresident Harris niet weg van controverse, in maart nog noemde ze het hele Amerikaanse systeem inherent racistisch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

2 gedachten over “Hoofd communicatie neemt ontslag bij kabinet Joe Biden”

  1. Prot-US Biden mag wittehuis-(p)resident blijven na een darmonderzoek.
    Zijn ontlasting tijdens het pausbezoek en scheet in Glasgow worden hem niet verweten.
    Bjorn-popcorn-Soenens legt de schuld immers bij Trump die SleepyJoe belet te slapen.
    Biden’s club is de geur van Farthy-Joe echter beu en begint uit te dunnen.
    Nog even en Kameel Harris mag zijn pampers vervangen.
    Of is dat ook iets voor Bjorn-popcorn-Soenens die gewend is om met de ‘shit’ van de Vermomd Ranzige Televisie te werken ?

Plaats een reactie

Delen