Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Huisartsenvereniging Domus Medica pleit voor strengere maatregelen

Ruben Notteboom

De huisartsenvereniging Domus Medica pleit voor strengere maatregelen. Zo wil de vereniging dat de overheid het aantal contacten drastisch beperkt. Volgens Domus Medica kunnen vele huisartsen de druk namelijk niet meer aan.

Volgens Domus Medica loopt het stevig mis. In een bevraging zou meer dan de helft van alle bevraagde artsen aangeven dat ze het werk niet meer kunnen volhouden. De druk is ontzettend hoog en 10 procent van de bevraagde artsen overweegt om te stoppen. Bijna 90 procent wil dat het testbeleid wordt hervormd.

Domus Medica en Jong Domus trekken aan de alarmbel

Jong Domus, de jongerenvleugel van Domus Medica, trekt ook aan de alarmbel. Laure Clinckemalie van Jong Domus vertelt aan VRT NWS dat de jobvreugde weg is, de maat vol zit, de stress te hoog is en de werkdruk ervoor zorgt dat jonge huisartsen op barsten staan.

Het is vooral de administratieve druk die te hoog is geworden. De jonge huisartsen wijzen ook naar het testsysteem als de boosdoener. Het hoge aantal besmettingen per dag met het huidige testsysteem zorgt voor kafkaiaanse toestanden die de artsen gewoon niet langer aankunnen.

huisartsenverenigingen willen strengere maatregelen, vooral aantal contacten moet beperkt worden

De huisartsenverenigingen hopen dat het overlegcomité snel weer bijeen komt om strengere maatregelen in te voeren. Vooral het aantal contacten moet drastisch beperkt worden. Concreet willen ze hiermee zeggen dat ze opnieuw telewerk verwachten en enkele zaken in de vrije tijd opnieuw moeten opgeschort worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Huisartsenvereniging Domus Medica pleit voor strengere maatregelen”

  1. Jajajaa, en zo komen we nooit terug bij het normale, mijn part alles opengooien en laat de natuur zen werk doen. Diegenen die schrik van het ‘beestje’ hebben, dat ze zichzelf maar isoleren.

  2. Tja, en zo komen we nooit terug bij het normale, mijn part alles opengooien en laat de natuur zen werk doen. Diegenen die schrik van het ‘beestje’ hebben, dat ze zichzelf maar isoleren.

Plaats een reactie

Delen