Bouchez kritisch voor woke Sneeuwwitje: "Dat de wokisten hun eigen verhalen maken" | PAL Tweets

Rachel Zelger en Georges-Louis Bouchez. Shutterstock en Photo News

Uncategorized

Huiszoekingen viseerden vier militairen, één veiligheidsmachtiging ingetrokken

Belga Press Agency

De huiszoekingen in kazernes en privéwoningen van militairen op 3 november viseerden vier militairen in het kader van een onderzoek naar extreemrechtse milieus. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder meegedeeld. Van één militair is de veiligheidsmachtiging ingetrokken.

De huiszoekingen viseerden vier personen die “verdacht werden van sympathie voor extreemrechts”, zei Dedonder woensdag in de Kamercommissie Defensie onder aanhaling van de militaire inlichtingendienst ADIV.

“Slechts één militair” van de vier betrokkenen beschikte over een veiligheidsmachtiging, die bij wijze van “bewarende maatregel” is ingetrokken, voegde Dedonder toe.

Op 3 november voerde de federale gerechtelijke politie elf huiszoekingen uit in drie kazernes en acht privéwoningen. Ze hadden geen onmiddellijk verband met de zaak-Jürgen Conings, de militair met extreemrechtse sympathieën die op 17 mei verdween nadat hij wapens had gestolen uit de kazerne van Leopoldsburg. Hij werd op 20 juni dood aangetroffen in een bos in Dilsen-Stokkem.

“Er is geen plaats bij Defensie voor extremisten, racisten en seksisten. Ik blijf een beleid van nultolerantie voeren tegen elke banalisering van extremisme”, verzekerde Dedonder de parlementsleden.

Zo kondigde de defensieminister haar voornemen aan om de veiligheidsscreening die van toepassing is op kandidaat-militairen uit te breiden naar het toenemend aantal civiele rekruten. Dat moet “het systeem meer coherent maken”, aldus Dedonder. Zo’n screening door het ADIV zal “om de vijf jaar” bij alle personeelsleden uitgevoerd worden, voegde ze toe. Daarmee komt de minister tegemoet aan een aanbeveling van het comité I.

Tenslotte kondigde Dedonder aan dat ze werkt aan “aangepaste procedures” die het makkelijker moeten maken om maatregelen te nemen tegen militairen of burgers bij Defensie die de normen en waarden van het leger niet respecteren

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Huiszoekingen viseerden vier militairen, één veiligheidsmachtiging ingetrokken”

  1. Met een bazooka op een mug schieten en de jihadi olifant eens zien staan. Terwijl honderden jihadisten uit Molenbeek, Verviers, Anderlecht, Borgerhout, Vilvoorde, we zijn immers hofleverancier geworden van IS, gaat de “politiek” het leger doorlichten en viseert mensen die tenminste nog iets over hebben voor hun land. In welke andere landen van de wereld zie je dat soort politiek spelletjes nog? Jazeker, niet de landen die zich een democratie noemen.

  2. de donder maakt de weg vrij om moslims te laten infiltreren in het leger,dat is haar enige doel,liever een IS-terrorist dan een VB-er.Ze zal er zich van moeten vergewissen dat er momenteel al 1 op 2 Vlamingen voor NVA-VB kiezen,en dat het bij de volgende verkiezingen 3op 4 zal zijn.Ze zal zonder leger zitten,enfin,wij zullen een andere minister hebben,een Vlaming uit onze stal.

Plaats een reactie

Delen