Het Iraanse Hooggerechtshof tijdens een zitting (Wikimedia)

Het Iraanse Hooggerechtshof tijdens een zitting (Wikimedia)

Uncategorized

Iran: man en minnares krijgen doodstraf wegens overspel

Damien Segers

Het Hooggerechtshof van Iran heeft de doodstraf wegens overspel voor een 27-jarige man en zijn 33-jarige minnares bevestigd. De vrouw van de overspelige wou genade geven, maar diens vader eiste een executie. Dat meldt Daily Mail.

Het vonnis komt er nadat de vrouw van de overspelige eerder dit jaar videobewijs van overspel aan de politie had getoond. Zijzelf vroeg de rechtbank om genadig te zijn, maar aangezien haar vader de doodstraf eiste, wordt die uitgevoerd. De gangbare methode voor deze executie is steniging, maar de rechter kan naar eigen goeddunken dit veranderen naar ophanging sinds een wetswijziging in 2013. Het is onduidelijk wat de rechter in dit geval beslist heeft.

De straf voor overspel is gebaseerd op een interpretatie van de Sharia. Dat is het wettelijk systeem gebaseerd op de Koran en de ‘Hadith’, uitspraken van de profeet Mohammed. Iran executeerde vorig jaar 246 mensen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

9 gedachten over “Iran: man en minnares krijgen doodstraf wegens overspel”

  1. En met zo een land als Iran bakt het Westen zoete broodjes en doet er zaken mee. Maar ondanks alles is er vooruitgang te bespeuren, niet meer stenigen maar ophangen, tenminste als die baardaap van een rechter ermee akkoord gaat.

Plaats een reactie

Delen