Greta Thunberg en Youth for Climate. Foto Photonews.

Greta Thunberg en Youth for Climate. Foto Photonews.

Uncategorized

Klimaatcoalitie en Youth for Climate voeren actie uit onvrede uitblijven Belgisch akkoord

Belga Press Agency

“België, je zet ons voor schut.” Dat was vrijdagochtend de boodschap van een protestactie van Klimaatcoalitie, een coalitie van meer dan negentig organisaties uit het Belgische maatschappelijke middenveld, en Youth for Climate aan de ingang van de VN-klimaattop COP26 in Glasgow. Vergezeld van gezang, bedekten de actievoerders symbolisch hun gezicht uit schaamte voor het uitblijven van een Belgisch akkoord over de klimaatinspanningen.

De gesprekken over de verdelingen van de klimaatinspanningen tussen het federale en de regionale niveaus liepen dinsdag spaak. Bovendien treedt België ook niet toe tot de zogenaamde High Ambition Coalition, die alle landen aanmaant om uitstootdoelstellingen aan te nemen die de opwarming van de aarde onder 1,5 graden Celsius kunnen houden.

“De verwachtingen waren hooggespannen bij het begin van COP26”, klinkt het bij de Klimaatcoalitie. “Maar ondanks grote uitspraken en beloftes, begrijpen onze politici blijkbaar nog steeds de urgentie van de klimaatcrisis niet. We zijn beschaamd dat ons land nog maar eens de klimaattrein heeft gemist. Dat is nefast voor onze geloofwaardigheid.” Youth for Climate noemt het niet toetreden tot de High Ambition Coalition “ronduit vernederend”.

Daarom roepen beide organisaties de verschillende ministers op om opnieuw rond de onderhandelingstafel plaats te nemen om zo voor het einde van 2021 een akkoord te bereiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

6 gedachten over “Klimaatcoalitie en Youth for Climate voeren actie uit onvrede uitblijven Belgisch akkoord”

  1. Als ik het goed gehoord heb bestond de protestactie uit 20 (!) deelnemers, een peuleschil dus. Beseffen die gasten nu nog altijd niet dat ze met hun links discours eerder mensen van hun klimaatdoelstellingen afkerig maken?

  2. waarom worden mensen van het VB opgepakt en gestraft omdat ze de waarheid zeggen en de anarchisten van Y f C niet.Die moeten bij aankomst opgesloten worden tot na hun proces.Liefst niet in mechenkesh maar in Moskou.

Plaats een reactie

Delen