Een zichtbaar ontroerde Kyle Rittenhouse bij het verdict. (Beeld: Twitter)

Een zichtbaar ontroerde Kyle Rittenhouse bij het verdict. (Beeld: Twitter)

Cultuuroorlog

Kyle Rittenhouse over de hele lijn unaniem vrijgesproken

Damien Segers

Na een drie weken durende rechtszaak en aanslepende deliberaties, is Kyle Rittenhouse over de hele lijn vrijgesproken. Dat meldt Breitbart.

Kyle Rittenhouse, die terecht stond voor onder andere moord, is over de hele lijn vrijgesproken door de jury. De man stond terecht nadat hij als 17-jarige in het Amerikaanse Kenosha twee mannen neergeschoten had. In totaal werd hij voor alle aanklachten door de jury unaniem vrijgesproken. Het ging om moord met opzet, poging tot moord met opzet, doodslag en tweemaal de openbare veiligheid in gevaar brengen . Eerder al had de rechter de aanklacht wapenbezit door een minderjarige ongegrond verklaard. De jury beraadslaagde al sinds dinsdag.

Zelfverdediging na Black Lives Matter rellen

De feiten speelden zich af op 25 augustus 2020, tijdens Black Lives Matter-rellen in de stad Kenosha.

Die nacht bewaakten Rittenhouse en een groep gewapende vrijwilligers een autohandel die de avond ervoor in brand was gestoken. Nadat Rittenhouse een brandje had geblust, werd hij achtervolgd door een relschopper genaamd James Rosenbaum, die naar Rittenhouse’s AR-15 geweer greep. Rittenhouse vuurde vier keer, waarbij hij Rosenbaum raakte en hem dodelijk verwondde.

Een menigte zette vervolgens de achtervolging in toen Rittenhouse probeerde te vluchten in de richting van politieagenten. Hij werd door een onbekende aanvaller met een steen in het hoofd geslagen en in het gezicht geschopt door iemand die “Jump Kick Man” werd genoemd, op wie Rittenhouse vervolgens schoot, maar miste.

Een relschopper, Anthony Huber genaamd, sloeg Rittenhouse vervolgens met een skateboard in het hoofd en de nek, en greep naar het geweer; Rittenhouse vuurde één schot af, waarbij hij werd gedood. Een andere betrokkene, Gaige Grosskreutz, die gewapend was met een pistool, hief zijn handen boven zijn hoofd en viel Rittenhouse aan met zijn geweer op hem gericht. Rittenhouse vuurde en verwondde Grosskreutz in zijn arm.

Democraten en media noemden hem blanke supremacist

De media en Democratische politici, zoals toenmalig kandidaat Joe Biden, noemden Rittenhouse een “blanke supremacist” en beschreven het geweld alsof hij erop uit was om vreedzame demonstranten van Black Lives Matter te doden. De aanklager in het proces noemde Rittenhouse een “actieve schutter” en betoogde dat de menigte, vol met “helden“, “volkomen redelijk” was geweest om hem te achtervolgen.

De verdediging betoogde dat Rittenhouse had gehandeld uit zelfverdediging, uit redelijke vrees voor een dreigende dood of zwaar lichamelijk letsel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

24 gedachten over “Kyle Rittenhouse over de hele lijn unaniem vrijgesproken”

  1. Rittenhouse is wat men in Amerika een patriot noemt, en Biden is een seniele criminele trekpop. Wie de beelden ziet, realiseert zich dat Rittenhouse vermoord zou zijn gewest had hij zich niet verdedigd tegen de linkse meute.

  2. Het “Huis van Vertrouwen” bezondigt zich vandaag weer aan fake news. Volgen de woker van dienst waren de drie “slachtoffers” van Rittenhouse “zwarten”.
    In werkelijkkheid waren het 3 blanken of “witten” volgens het woke-woordenboek.
    VRT moedigt duidelijk hateboodschappen aan. UNIA waar blijf je?

  3. VRT verontschuldigde zich inmiddels, maar plaats de feiten ongewijzigd in een racistisch kader zonder vermelding dat de zgn. “BLM-Protesten” gewoon platte plundering waren van kleine middenstandszaken. De bewering dat Rittenhouse illegaal in het bezit was van een vuurwapen klopt evenmin.
    Duidelijk weer eens door woke-opvattingen gekleurde interpretatie van feiten.
    Goede punten halen bij de vriendjes mijnheer de reporter?

    Rittenhousse

  4. Nog een leuk detail.
    Een van de twee overleden BLM’emmers was een zekere Rosenbaum, in 2002 veroordeeld voor vetkrachting van minderjarigen. Eenmaal tot 10 jaar en eenmaal tot z jaar en 6 maand.
    Hij had daarenboven nog andere feiten op zijn kerfstok.
    Net als George Fluit, was dit model-BLMertje dus ook een veroordeeld crimineel.

  5. Onze PoCo-desinfomatie media braken weer , zoals gebruikelijk en nogmaals te verwachten was, ongenuanceerde negatieve woke propaganda uit over het vonnis, dat nochtans op de meest democratische manier, door een volksjury in unanimiteit (!!!!!!) werd beslist. Wat zegt dat over het niveau der gazettenpraat schrijvelaars en activistische reporterkes der audio-visuele desinformatie propaganda media ?

  6. “Op videobeelden is te zien dat Rittenhouse, met een semiautomatisch wapen van het type AR-15, een groep demonstranten doorkruist. Hij wordt achternagezeten, struikelt en begint dan op mensen te schieten.”
    Zo staat het letterlijk in het artikel van HLN van 19 november 21. Wat een vooringenomenheid van de linkse persmeute. De MSM is duidelijk niet tevreden met de rechtspraak. Om van te gruwen.

  7. Terecht dat deze Held werd vrijgesproken door een unanieme jury op basis van wettige zelfverdediging, tot spijt van elke woke geïndoctrineerde PoCo pipo & pipa die het benijdt

Plaats een reactie

Delen