Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Man beschuldigd van seksueel misbruik overleden mensen

Ruben Notteboom

Een elektricien wordt beschuldigd van seksueel misbruik van lijken in verschillende mortuaria. De man zou jarenlang actief geweest zijn in verschillende Britse ziekenhuizen. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid maandag meegedeeld.

Het betreft een 67-jarige man genaamd David Fuller. Donderdag heeft hij schuldig gepleit voor de moord op twee vrouwelijke patiënten in 1987, maar het bloederig moordverhaal nam een zeer donkere en onverwachte wending. Naast moord heeft hij ook necrofilie op zijn kerfstok staan. Hij beweert 44 lijken te hebben misbruikt.

Jarenlang bleef seksueel misbruik onder de radar

Het ministerie van Volksgezondheid beweert dat het aantal nog hoger ligt. Hij zou twaalf jaar lang actief geweest zijn en zeker honderd lijken hebben misbruikt. 81 lijken werden al geïdentificeerd. Minister Javid is van slag over de feiten.

“We hebben de plicht om in detail te onderzoeken wat er is gebeurd, om ervoor te zorgen dat dit zich nooit meer kan voordoen”, stelde hij. Een onafhankelijke commissie moet nu onderzoeken hoe de man zo lang onder de radar kon blijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen