Vlaams Belang schenkt 10.000 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit

Guy D'haeseleer, Tom Van Grieken en Barbara Pas (v.l.n.r.). Vlaams Belang

Uncategorized

Mediaprofessor over K2 zoekt K3: “Studio 100 heeft diversiteitsverhaal niet waargemaakt”

Anton Schelfaut

Volgens mediaprofessor Sofie Van Bauwel (UGent) heeft Studio 100 met de zoektocht naar een opvolger van Klaasje Meijer bij K3 geen goede beurt gemaakt. “De optie om te kiezen voor diversiteit binnen K3 is niet benut”, hekelt ze bij VRT NWS.

In de finale van K2 zoekt K3 volgende week strijden vier vrouwen, van wie drie blondines, voor een plek bij K3. “Een gemiste kans”, aldus Van Bauwel. “Er is te veel aandacht gegaan naar het uiterlijk van de kandidaten en ze hebben hun diversiteitsverhaal niet waargemaakt. Maar ik geloof in hun goede bedoelingen. Al was de formule van deze zoektocht niet ideaal. De optie om te kiezen voor diversiteit binnen K3 is niet benut.”

“Studio 100 had ook bepaalde bevolkingsgroepen kunnen aanmoedigen om zich in te schrijven”, oppert ze. “Of ze hadden actief op zoek te gaan naar een ander type K3’tje, als aanvulling op Hanne en Marthe.”

Toch gelooft Van Bauwel dat het bedrijf wel degelijk bezig is met diversiteit. “In recente liedjesteksten van K3 hoor je bijvoorbeeld een minder stereotiep wereldbeeld voor meisjes, dan in nummers van 20 jaar geleden”, illustreert ze.

Verder benadrukt de mediaprofessor dat er nog veel werk aan de winkel is qua diversiteit in mediaproducties. “Het publiek wil zichzelf herkennen op televisie: dat zei kandidate Chanel ook in K2 zoekt K3. Dat ze het als kind fijn had gevonden als er iemand in K3 had gezeten die meer op haar leek.” 

“Zeker in kinderprogramma’s mogen we de boot niet missen. Maar die evolutie is beetje bij beetje aan de gang: in nieuwe Disneyproducties zitten niet meer alleen klassieke prinsessen. En ook Ketnet gaat op een natuurlijke manier om met diversiteit in beeld”, besluit Van Bauwel. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

29 gedachten over “Mediaprofessor over K2 zoekt K3: “Studio 100 heeft diversiteitsverhaal niet waargemaakt””

  1. Ik vind het belangrijk dat politiek ideologische discussies niet prominent aanwezig zijn in de entertainment en al zeker niet als het om kinderen gaat. Beseffen ze dan niet hoe verkeerd het is om propaganda te voeren – hier de diversiteitspropaganda – in elk denkbaar facet van een mensenleven? Ik vind het getuigen van een enorm gebrek aan respect voor de vrije keuze van mensen.

  2. Belachelijk allemaal. Nog maar eens het bewijs dat het ons allemaal opgedrongen wordt vanuit een bepaalde hoek, de extreem linkse. Niet toevallig een (vrouwelijke) professor van de Ugent.

  3. “Et alors?”
    Hiervoor moet je het ook al tot professor geschopt hebben.
    Van wie de universiteiten na ‘studies’ bij zulke proffen verlaat zal het intellectuele niveau navenant zijn.

  4. Het geleuter over ‘diversiteit’ begint stilaan al even erg te worden als het gedram over corona. Even terzijde ‘mediaprofessor’ ik wist niet dat men daar ook al zijn geld kon mee verdienen. Het zal dan wel zijn voor ‘meerwaarde’ zoekers. amai amai

  5. Op basis van welke imaginaire autoriteit waant deze prof van de als Links beruchte UGENT dat er enige wettelijke verplichting zou bestaan tot enigerlei “diversiteitsverhaal”, bedoeld wordt “diversiteitssprookje” ?

  6. En waarom moet diversiteit eigenlijk gepromoot worden madame de professor? Als u een geblondeerde negerhomo in huis wilt halen, geen probleem hoor. Maar voor mij hoeft het niet. En Gert is ook niet zo onnozel als u.

  7. K3 is een verhaal van 3 meisjes, een blondje, een zwartje en een rosse, die kinderliedjes maakten zonder bijbedoelingen. Dat Studio 100 een mediatiek verhaal van maakt als er eentje moet vervangen worden, is hun recht en hun core business. Dat ze voor een Nederlandse kiezen lijkt me logisch als ze de Nederlandse markt willen aanboren. Welke idioot gaat nu zeggen dat het per se een homo jongen, of transgender, of iemand die niet eens weet of hij een hij of een zij is, was of zal worden? Waar moeien die “professoren” zich eindelijk mee? Mogen kinderen nog de meisjes en de jongens zijn, waarvan 90% van onze maatschappij deel uitmaakt? Moeten het altijd minderheden zijn die de media en ons leven moeten beheersen, moeten we als normale hetero blanke man of vrouw, zelfs kind, steeds met een schuldgevoel opgezadeld worden omdat ze niet “anders” zijn? Mogen kinderen nog wel spelen en liedjes zingen, want zelfs de sinterklaasliedjes moeten aangepast worden. Walgelijk!

  8. Misschien kan ons meisje van de Ugent zelf een groepje ( volledig inclusief natuurlijk) oprichten en op die manier haar kost verdienen? Denk dat het iets moeilijker zal zijn dan als mediaprofessor (zie ook dat mijn computer dat woord zelfs niet herkend)

  9. Het grote probleem is dat deze dwaze dame die zich mediaprofessor noemt de toekomstige journalisten opleidt. Het is dus noet verwonderlijk dat de zogenaamde kwaliteitsmedia media in Vlaanderen al maar meer dwaze praat verkopen en onze kinderen blijven indoctrineren.

  10. Vroeger kochten of maakten kinderen ‘surprises’, zakjes die ze vulden met afgedankte rommel (1 overjarige kauwgom, 1 versuikerde karamel, 1 onherkenbaar verkreukte postzegel tot en met 1 afgedragen broeksknoop). In de politiek worden als onappetijtelijk versmade bevoegdheidsaanhangseltjes afgescheiden, op één hoopje gegooid en tot volwaardig bevoegdheidspakket gepromoveerd.
    Idem dito aan universiteiten: verwaarloosbare restjes van leeropdrachten worden samengeharkt en op een nieuwe leerstoel verheven.
    Waar is de tijd dat de proffen met hoofdletters werden aangesproken?

  11. “Mediaprofessor” ? Waarom moeten economisch productieven tot het BNP belastinggeld genereren om van daaruit een blijkbaar volkomen overbodige discipline zoals “mediastudies”, mogelijk veeleer een “hobby”, te betoelagen ? Wat zouden “mediastudies” dan wel bijdragen tot het BNP of onze maatschappij vooruit helpen ?

  12. Ik mag hopen dat dergelijke studierichtingen niet alleen in uw land, maar zeker ook in Nederland geschrapt worden. Het gedachtegoed van mevrouw impliceert een walgelijke rassenleer waarbij het bezitten van een Europees uiterlijk als minderwaardig wordt beschouwd.

  13. Zit er nog geen diversiteit genoeg in de media ??? Als je de TV aanzet worden er van ‘s morgens tot ‘s avonds mensen die tot de LGBTQIA+ Groep behoren opgevoerd… soms vraag ik mij af of er nog wel plaats is in de media voor een normale man of vrouw … nieuwslezers, presentatoren, zangers, juryleden, radiomakers, professoren, politici …. Ik noem bewust geen namen omdat iedereen hen intussen wel kent … laat dan aub een zanggroepje voor kinderliedjes gerust … u overdrijft zo hard met uw stelling dat de mensen het degoutant beginnen te vinden en na de degoutantie begint de haat … kortom u creëert zelf de haat door willen te indoctrineren …. Misschien bent u zo wereldvreemd professor door te weinig met de gewone mensen om te gaan die per slot van rekening nog steeds 90% van de bevolking vormen …

  14. Deze woke professor doet wat haar opgedragen word door deze extreem linkse regering. De pers in België krijgt jaarlijks 600 miljoen € subsidie + abonnementen en reclame inkomsten, wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Een maand geleden heeft deze extreem linkse regering uit milieu overwegingen beslist dat er nog 750 miljoen € op 5 jaar bovenop gaat om de gedrukte pers te steunen, dus meer papierverspilling en transport. Ze moeten dan ook de verkrachte Jezedi meisjes door de moslims, een minderheid, toelaten en kunnen ze liedjes zingen hoe de islam hen behandeld heeft, mooi toch.

Plaats een reactie

Delen