Vlaams Belang pleit voor nultolerantiebeleid na nieuw geval van agressie tegen buschauffeur

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Meer meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij De Lijn, ondanks corona

Niels Geerinck

Er is een stijging merkbaar in het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag op ritten en aan haltes van De Lijn. Dat blijkt uit een opvraag van de cijfers door Katrien Schryvers (CD&V) bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open-Vld).

Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag op ritten of haltes van de openbaarvervoermaatschappij De Lijn is gestegen in vergelijking met vorig jaar. In 2020 werden er zo’n 107 meldingen overgemaakt, terwijl er in 2019 zo’n 90 meldingen werden ontvangen. Volgens Katrien Schryvers (CD&V) is dat een zeer merkwaardige ontwikkeling. “2020 was immers het coronajaar. Tijdens de lockdown werd er veel minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Desondanks is het aantal meldingen wel gestegen”, zo klinkt het.

34 van de 107 meldingen gebeurden na aangifte bij de politie. De overige meldingen werden gemaakt door de chauffeur, een medewerker van de Lijncontrole of kwamen binnen via een medereiziger.

Campagne rond respect

De Lijn zal volgend jaar een sensibiliseringscampagne lanceren rond ‘respect op het openbaar vervoer’. In die campagne zal ook de overlast van grensoverschrijdend gedrag worden aangekaart en dat stemt Schryvers optimistisch. Daarnaast lanceerde Sensoa de hashtag #WijGrijpenIn waarmee ze jongeren en jongvolwassen wil aansporen om in te grijpen wanneer ze met grensoverschrijdend gedrag worden geconfronteerd

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Meer meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij De Lijn, ondanks corona”

Plaats een reactie

Delen