Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Binnenland politiek

Minister Dalle: “Mondmaskerplicht vanaf 9 jaar geen goed idee”

Anton Schelfaut

Volgens minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is een mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar “geen goed idee”. “Voor hun ontwikkeling is dit niet onschuldig”, waarschuwt hij op Radio 1.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) toonde zich vrijdagavond in VTM Nieuws voorstander van een “ingrijpende maatregel op het vlak van mondmaskers”. “Ik vind dat we overal binnen, waar je geen afstand kan houden, het mondmasker moeten gebruiken en ik ga voorstellen dat dit gebeurt voor kinderen vanaf 9 jaar”, aldus Vandenbroucke.

Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vindt dat echter “geen goed idee”. “Het is een moeilijk moment vandaag. Er zijn veel besmettingen en hospitalisaties. De kinderen worden niet ernstig ziek. Dat is zeer uitzonderlijk.”

Dalle wijst erop dat er bij alle leeftijdscategorieën besmettingen zijn, ook bij kinderen. “Men mag niet onderschatten wat de mondmaskerplicht voor kinderen betekent”, benadrukt hij. “Ze zijn volop bezig met hun spraak te verbeteren. Voor hun ontwikkeling is dit niet onschuldig. Men moet hiermee voorzichtig zijn.”

Tot slot hekelt Dalle dat kinderen en jongeren onmiddellijk met de vinger worden gewezen als er iets misloopt. “We moeten kijken naar de maatregelen die we als volwassenen kunnen naleven”, besluit hij. “Wat hier voorligt, is een veralgemeende mondmaskerplicht vanaf 9 jaar. Dat is disproportioneel. De kinderen hebben net als iedereen een zware periode achter de rug. Anders dan bij volwassenen is dat zij in volle ontwikkeling zitten.”

https://redactie.palnws.be/2021/11/minister-vandenbroucke-pleit-voor-mondmaskerplicht-vanaf-9-jaar/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Minister Dalle: “Mondmaskerplicht vanaf 9 jaar geen goed idee””

Plaats een reactie

Delen