Nigel Farage - Afbeelding: Shutterstock

Nigel Farage - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nigel Farage: “Boris Johnson heeft geen idee hoe hij de migratiecrisis moet aanpakken, hij is stuurloos”

Niels Geerinck

Nigel Farage hekelt de aanpak van de migratiecrisis door de Johnson-regering. De Brexit-aanvoerder noemt het beleid “volkomen stuurloos“. Volgens hem hebben Boris Johnson en zijn minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel “geen enkel idee” hoe ze Groot-Brittannië na de Brexit moeten leiden.

In een interview met de Britse krant de Sunday Express, laat Nigel Farage zich erg kritisch uit over het beleid dat de regering onder leiding van Boris Johnson voert. Farage is al langer een ‘klokkenluider’ wanneer het aankomt op het wanbeleid van de steeds aanslepende migratiecrisis waarmee het Verenigd Koninkrijk kampt.

Stuurloosheid

De Brexit-aanvoeder en ex-UKIP-voorzitter vindt dat het beleid momenteel “volkomen stuurloos” is. Hij waarschuwt voor een nakende “nationale crisis” en eerder noemde hij de aanpak van de crisis al een “nationale vernedering“. De cijfers verdrievoudigden al tegenover vorig jaar en Farage verwacht tegen deze zomer, wanneer de weersomstandigheden optimaal zijn om een overtocht te maken, nog een grotere stijging. “De migratie wordt deze lente en zomer een echte nationale crisis. Ik ben er zeker van. En mijn voorspellingen kwamen tot nu toe altijd al uit”, zo klinkt het.

Symptoombestrijding

Eerder deze week liepen de spanningen tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hoog op. De twee landen blijven elkaar beschuldigen van een falende aanpak. Volgens de Britse autoriteiten onderneemt de Franse overheid te weinig actie om de illegale migratie over het Kanaal te voorkomen.

De Britse premier stuurde hierop een brief met de eis dat er actiever wordt ingezet op het terugdringen en daarnaast gaf hij aan Britse agenten op de Franse stranden te willen plaatsen. De brief en houding van Johnson vielen in slechte aarde bij zijn Franse collega’s. De Britten werden niet uitgenodigd op het overleg in Calais.

De redenering van Johnson, is volgens Farage echter fout. Hiermee doet de Britse regering aan symptoombestrijding maar daarmee pakken ze de bron van het probleem niet aan, zo is de teneur. “Je kunt 20.000 politieagenten op de stranden in Frankrijk zetten, maar als de aantrekkingskrachtfactoren hier zo sterk blijven, namelijk: een verblijf in een viersterrenaccommodatie, drie maaltijden per dag, gezondheidszorg, tandheelkundige zorg, een leefloon en de enorme illegale economie die in Groot-Brittannië gedijt met slavenomstandigheden, hoewel niemand daarover durft te praten, of het nu in Leicester is of waar dan ook”, zo zegt hij.

Opvang en onderdak in luxe hotels

Dankzij Farage kwam vorig jaar aan het licht, dat illegale migranten automatisch onderdak krijgen in luxe hotels langsheen de Britse kustlijn. De totale kost van het ‘hotel programma’ komt naar schatting neer zo’n op 258 miljoen Britse pond.

“Ze meenden het nooit”

Tenslotte maakt hij zich sterk dat het aanpakken van migratie nooit een thema was voor de Conservative Party van Johnson; “Ze noemden het gewoon omdat ze er electoraal voordeel uit haalden, ze meenden het nooit”, zo voegt hij toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Nigel Farage: “Boris Johnson heeft geen idee hoe hij de migratiecrisis moet aanpakken, hij is stuurloos””

  1. Ieder normaal denkend mens treedt de mening van Farage bij voor wat de oorzaken van het aantrekken van immigranten betreft.
    Om redenen gaande van persoonlijk imago tot politieke lafheid en zelfs moedwil blijft de ellende duren.
    Gecombineerd met de chaos van Corona en varianten gaat men rampen tegemoet die Europa sinds mensenheugenis niet meer heeft gekend.

Plaats een reactie

Delen