Een Poolse grenswachter - Afbeelding: Shutterstock

Een Poolse grenswachter - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Polen waarschuwt voor kinderen die worden ingezet als propaganda: “Knuffel ze, zie er vies en moe uit”

Niels Geerinck

Het Poolse ministerie van Binnenlandse Veiligheid waarschuwt voor het inzetten van migrantenkinderen als propaganda. Volgens de autoriteiten wil Wit-Rusland zo de druk opvoeren om de Poolse grens open te stellen en daarmee ook de oostelijke grens van Europa en de EU.

Op Twitter waarschuwt de Poolse woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat nauw samenwerkt met het ‘Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego’ (ABW: de Poolse tegenhanger van Staatsveiligheid, nvdr), voor de propaganda die Wit-Rusland wil gebruiken om Polen te dwingen de duizenden migranten aan hun grens toegang te verschaffen. “Propaganda speelt een grote rol in de acties van Wit-Rusland tegen Polen, namelijk om zo te dwingen zich te onderwerpen aan de intenties van Wit-Rusland en druk uit te oefenen op de regering om in te stemmen met de nieuwe migratieroute. Kinderen en vrouwen worden voornamelijk gebruikt in deze psychologische activiteiten tegen Polen”, aldus Stanislaw Żaryn.

“Knuffel ze, zie er vies en moe uit”

Daarnaast beweerde Żaryn dat de migranten duidelijke instructies krijgen in hoe ze kinderen moeten gebruiken om de grens over te mogen steken. Zo ontvangen ze berichten waarin Arabische richtlijnen duidelijkheid moeten scheppen in hoe men zich moet gedragen aan de grens of voor de camera. Żaryn deelde enkele schermafbeeldingen van dergelijke berichten via Twitter. Zo zou te lezen staan als instructie: “neem de kinderen vast, knuffel ze en zie er vies en moe uit”

Hij voegt toe dat er nog andere berichten zijn waarin men oproept om kinderen te laten verschijnen voor de camera of om beeldmateriaal te verzamelen van kinderen en dit naar ‘organisaties’ te sturen. “Zo spelen de Wit-Russische veiligheidsdiensten met onze emoties”, zo besluit hij.

Druk op de Poolse grens

Sinds maandag bevinden er zich duizenden migranten langsheen de Poolse grens. Die grens vormt ook de oostelijke grens van de Europese Unie. Als de Poolse grens valt ontstaat er waarschijnlijk een nieuwe migratieroute richting West-Europa. Polen heeft intussen meer dan 12.000 extra soldaten, politie en grenswachten naar het gebied laten overbrengen.

De migranten werden opzettelijk en onder begeleiding van Wit-Russische troepen naar de Poolse grens gebracht. Polen spreekt over een “vijandige actie” en zegt “bereid te zijn op alle eventualiteiten”. Wit-Rusland staat al sinds geruime tijd op gespannen voet met de EU, Polen, Litouwen en Letland. Zo kreeg het land al sancties opgelegd vanuit de EU en ook woensdag riep de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas op tot nieuwe sancties.

Het Wit-Russisch regime zou migranten rechtstreeks uit Turkije, Griekenland en andere plekken in het Midden-Oosten naar Minsk vliegen. Vandaar worden ze tot aan de Poolse grens gebracht, om zo West-Europa te bereiken. De EU beschuldigt Aleksandr Loekasjenko ervan Europa te willen destabiliseren en te chanteren door het faciliteren van mensensmokkel met migranten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

8 gedachten over “Polen waarschuwt voor kinderen die worden ingezet als propaganda: “Knuffel ze, zie er vies en moe uit””

  1. Speculeren op misplaatste sentimentaliteit “die vluchtelingskes ocharme” is een machiavellistische strategie. We dienen absoluut te vermijden om op dergelijke ,door xenofiele opportunisten neergepote, booby trap te treden.

  2. Jean Raspail beschreef deze tactiek, die erin bestaat armoede en ontbering als chantagewapen, en kinderen als stoottroepen voor invasieve immigratie te misbruiken, uitvoerig in zijn roman Le Camp des Saints (Het Legerkamp der Heiligen) van 1974.

  3. Zowel nu aan de grens in Polen, als in de duinen van Calais, Duinkerke en Koksijde, zijn 98% van deze economische migranten, mannen met altijd opgeladen dure smartphones. Als er dan eens een vrouw of kind tussen zit, is het net deze die (vooral in het VRT) nieuws komen. Dit is bewuste desinformatie, zelfs de benoeming van hen is fout: het gaat helemaal niet om “vluchtelingen”. Hoe laag kun je als regering en door hen gestuurde media vallen door kinderen en vrouwen te misbruiken om toch maar het win for life ticket te proberen te verantwoorden voor de bevolking, diezelfde bevolking die je als regering plat belast en ontzegt van de minimale voorwaarden om uit de armoede te geraken. Dit soort regering noemt men de vivaldi regering, waar minderheden en gelukszoekers rechten krijgen en een eigen bevolking die enkel plichten opgelegd krijgt. En dan moeten ze comités en rechters politiek benoemen om het gerucht van het grote gevaar van extreem rechts valselijk te doen circuleren.

Plaats een reactie

Delen