Sloveens premier Janez Jansa (Photonews)

Sloveens premier Janez Jansa (Photonews)

Cultuuroorlog

Premier Slovenië Jansa: “Antifa is een wereldwijde terroristische organisatie”

Damien Segers

De Sloveense premier Janez Jansa heeft ‘Antifa’-groepen als internationale terroristen bestempeld. “Antifa is een wereldwijde terroristische organisatie. Gesteund door het kapitaal van financiële speculanten die profiteren ten koste van de chaos die wordt veroorzaakt door de acties van Antifa,” schreef hij op zondag op Twitter.

De leider van de Sloveense Democratische Partij (SDS) reageerde op berichten over rellen door links-extremisten in Frankrijk. Daar hadden ‘Antifa’-aanhangers in de stad Nantes geprobeerd een bijeenkomst van de conservatieve auteur Eric Zemmour te verhinderen. Hij stelde zijn controversieel boek ‘La France n’a pas dit son dernier mot’ voor. Als reactie hadden communistische groepen opgeroepen tot protest.

Jansa is niet de eerste regeringsleider die ‘Antifa’ van terrorisme beschuldigt. In mei vorig jaar kondigde de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij de extreem-linkse groeperingen zou classificeren als een terroristische organisatie.

De premier van Slovenië is sinds juli voorzitter van de Europese Unie. Hij staat bekend als bondgenoot van Hongaars premier Viktor Orban. In het verleden heeft de vice-voorzitter van het EU-parlement, Katarina Barley (SPD), scherpe kritiek geuit op Jansa. Zo uitte zij in juni haar bezorgdheid over het feit dat Slovenië de EU-raad voorzit en beschuldigde zij Jansa ervan actie te ondernemen tegen kritische media in zijn land. Die zijn namelijk volgens hem links en communistisch.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

4 gedachten over “Premier Slovenië Jansa: “Antifa is een wereldwijde terroristische organisatie””

  1. Intimidatie en doodbedreigingen horen in ieder geval tot het handelsmerk van die organisatie, dat lijkt mij redelijkerwijs moeilijk te betwisten. Verder zou ik hen eerder op de lijn plaatsen van de salafisten dan van de terroristen.

  2. Die van het oosten zijn daar nog zo dom niet. Ze zeggen toch dat ‘de wijzen’ uit het oosten kwamen hé. Daar zit tenminste nog gezond verstand aan de knoppen te draaien. In vergelijking met ons debiele West-Europa.

Plaats een reactie

Delen