Kenosha county courthouse. Foto Shutterstock

Kenosha county courthouse. Foto Shutterstock

Uncategorized

Rechtszaalverbod voor Amerikaanse nieuwszender NBC

Wijnand Meeus

Een rechter in het Amerikaanse Wisconsin die de zaak over Kyle Rittenhouse voorzit, heeft de nieuwszender NBC een verbod opgelegd om de zaak bij te wonen. Dit omdat een van hun journalisten de bus zou gevolgd hebben waarin de jury van de rechtszaak werd vervoerd. De zaak gaat over het schietincident dat plaatsvond in Kenosha, Wisconsin op 25 augustus 2020. Daarbij kwamen twee personen om het leven.

Ik heb beslist dat niemand van NBC News in dit gebouw zal worden toegelaten voor de duur van deze rechtszaak,” klinkt het bij rechter Bruce Schroeder. “Dit is een zeer ernstige zaak en ik weet niet wat er exact is gebeurd, maar het zou absoluut voor de hand liggen dat iemand die de jurybus volgt, zal worden doorverwezen naar de juiste autoriteiten voor verdere actie.” De man die de bus volgde, James J. Morrison, zegt dat hij door zijn werkgever wordt opgedragen om de taak uit te voeren.

“Gisteravond heeft een freelancer een verkeersovertreding ontvangen. Hoewel de verkeersovertreding plaatsvond in de buurt van de jurybus, heeft de freelancer nooit contact gezocht of willen zoeken met de juryleden tijdens de beraadslagingen, en heeft hij hen nooit gefotografeerd of willen fotograferen”, verklaart NBC zelf. “We betreuren het incident en zullen volledig meewerken met de autoriteiten aan een onderzoek.”

“Dit incident wordt veel verder onderzocht”, verklaart de politie nog. “Er was geen sprake van een inbreuk op de veiligheid met betrekking tot de jury, ook zijn er geen foto’s verkregen. Dit onderzoek blijft actief en open.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen