(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Russische politie opent onderzoek naar Netflix wegens ‘LGBT-propaganda’

Carl Deconinck

De Russische politie onderneemt stappen nadat er klachten binnenkwamen van een activiste die naar eigen zeggen families wil beschermen. Volgens de activist verspreidt het Amerikaans bedrijf propaganda die niet traditionele seksuele relaties promoot onder minderjarigen. Dat meldt het Russische staatsmedium RT.

Het Russische Vedomosti meldt dat een zekere Olga Baranets een klachtbrief schreef naar de overheid om enkele programma’s aan de kaak te stellen. Het zou gaan over Elite, Young Royals en Sex Education. Baranets zou de voorzitter zijn van De Publieke Commissie voor de Bescherming van Families. Dat is een vereniging die zich naar eigen zeggen inzet voor de rechten van families en kinderen.

De klacht beroept zich op de bekende wet van 2013, waarbij Rusland zogenaamde ‘LGBT-propaganda’ aan kinderen verbiedt. De bijhorende boetes lijken echter wel aan de lage kant te zullen uitvallen. Indien schuldig bevonden zou Netflix een boete van 1 miljoen roebel krijgen, dat is omgerekend nog geen 12.000 euro. Eerder deze maand werd in Moskou de Russische zender Muz TV schuldig bevonden aan dezelfde wetsinbreuken. Dit omdat topless mannen verschenen in een ceremonie. Ook kwam er een blogger in een jurk op het scherm.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Russische politie opent onderzoek naar Netflix wegens ‘LGBT-propaganda’”

  1. ‘t Is niet altijd slecht nieuws dat ons uit Rusland bereikt. Alleen nog de boetes wat op niveau brengen. Ik raad hen aan hiervoor ‘onze’ Quickie Stickie onder de arm te nemen, die weet van wanten.

  2. Prachtig. Wanneer komt er hier bij ons in Vlaanderen zo’n klacht ? En een onderzoek naar die sociaal ondermijnende propaganda ? (ow, vergeten: bij ons is dat niet eens verboden, integendeel, het wordt aangemoedigd door met belastinggeld gesponsorde NGO’s)

Plaats een reactie

Delen