Sint-Michielskerk, Bree. Foto: Gerard Brusten, bron: https://www.flickr.com/photos/erfgoed/4561674132

Sint-Michielskerk, Bree. Foto: Gerard Brusten, bron: https://www.flickr.com/photos/erfgoed/4561674132

Uncategorized

Sint-Michielskerk in Bree dient klacht in tegen koppel na seks op altaar

Ruben Notteboom

Op sociale media duikt er een filmpje op van een vrijend koppel op het altaar in de Sint-Michielskerk in het Limburgse Bree. Dat schoot bij de kerkfabriek duidelijk in het verkeerde keelgat. De kerk dient een klacht in.

“Dit overschrijdt alle grenzen van fatsoen, respect en redelijkheid”, zegt Ernest Essers, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Michiel, in de Gazet Van Antwerpen. Hij kreeg de beelden voor het eerst te zien via WhatsApp.

Beelden schieten bij kerkfabriek in verkeerde keelgat

Het koppel heeft seks op het altaar op klaarlichte dag. Op de beelden is de gerenoveerde kerk te zien, dus ze zijn zeker recent. Essers spreekt van “openbare zedenschennis” en vindt dit niet kunnen. “We dienen klacht in bij de politie. Door het verlengde Allerheiligenweekend kan dit pas op woensdag. We hopen dat we dit discreet kunnen afhandelen.”

Het koppel is moeilijk te identificeren op de beelden. De jongen is niet zichtbaar. Hij filmt zijn partner van achteren. Enkel haar rode haren en rug zijn zichtbaar. Er zijn ook geen herkenbare tattoos, dus de kans lijkt klein dat het koppel via de beelden zal kunnen geïdentificeerd worden.

Vrijpartij in Sint-Michielskerk strafbaar

De politie classificeerde de beelden als pornografisch materiaal. Er is een dubbel proces-verbaal opgesteld. Er komt dus een onderzoek naar de makers van de beelden. De vrijpartij is strafbaar, want die vond plaats in een openbaar toegankelijk gebouw. De beelden verspreiden is ook strafbaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

14 gedachten over “Sint-Michielskerk in Bree dient klacht in tegen koppel na seks op altaar”

  1. In het ene na het andere land komen schokkende misbruikschandalen uit de katholieke kerk naar buiten. Maar niet in Italië. Geen onderzoek, geen statistieken: nada, niente. Hoe kan dat? ‘Als de Italianen zouden wéten hoeveel van hun eigen kinderen zijn verkracht, zou de pleuris uitbreken.

  2. Als de Vlamingen zouden weten wie hier de mosliminvasie organiseert dan breekt heel zeker de pleuris uit. ………………. Tip: Theo Francken (N-vA) is lid van de NATO Parliamentary Assembly en Gerolf Annemans is “proud to be member” of the TLD (Transatlantic Legislators’ Dialogue)

  3. Dat zal nooit gebeuren want geen moskee is ooit leeg. Op geen enkel moment.
    En wat je dierbaar is dien je te beschermen. Als je je kerkgebouw open en bloot laat, en leeg, stel je het bloot aan elke vorm van schade.

Plaats een reactie

Delen