Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Thuiswerk schadelijk voor carrière vrouwen volgens Britse econome

Simon Segers

Catherine Mann, een econome bij de centrale bank van Engeland, gelooft dat thuiswerk hinderlijk is voor de loopbaan van vrouwelijke werknemers. Volgens onderzoek zouden vrouwen niet meer dan mannen thuiswerken, maar dit wel meer als hinderlijk ervaren.

Volgens Mann ligt een van de problemen bij de virtuele communicatie gekoppeld aan thuiswerk. Promotie maken en herkenbaar worden in een bedrijf, begint volgens haar bij spontane conversaties op de werkvloer. “Virtuele platformen zijn stukken beter dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden, maar het spontane element is zeer moeilijk te recreëren in een virtuele omgeving”, aldus de econome.

Door de coronacrisis en de resulterende schoolsluitingen en het gebrek aan zekerheid in kinderopvang, zouden vrouwen ook meer geneigd zijn om te blijven thuiswerken. “Er zijn twee mogelijkheden: een fysiek en een virtueel pad. Ik maak me zorgen dat deze paden aan het ontstaan zijn en het lijkt me vrij duidelijk wie er zich op het welke bevindt, jammer genoeg”, sprak Mann.

Onderzoek

In oktober was 60 procent van de werknemers terug actief op kantoor in Groot-Brittannië. Volgens gegevens van het nationale bureau voor statistiek werken net iets meer mannen dan vrouwen van thuis uit, hoewel het verschil binnen de foutmarge viel. Ander onderzoek toonde aan dat vrouwen verklaarden meer tijd ter beschikking te hebben bij thuiswerk, maar het desondanks als hinderlijk ervaren. Mannen vinden daarentegen thuiswerk stimulerend om nieuwe ideeën op te doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Thuiswerk schadelijk voor carrière vrouwen volgens Britse econome”

  1. In tegenstelling tot wat professionele klagers als de feministen denken, zijn de meeste vrouwen niet geïnteresseerd in een topcarrière, maar vooral in een degelijke baan, die combineerbaar is met een gezin. De algemene doorbraak van telewerk is één van de weinige positieve erfenissen van het Coronatijdperk.

Plaats een reactie

Delen